Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
astro analiza

Bio je žrtva perverznih starijih dječaka, ali i oca koji je zakazao sa svojim slabostima

Tennis - 2009 Wimbledon Championships - Day Thirteen - The All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Press Association/Press Association/PIXSELL
1/8
09.04.2021.
u 23:00

Još kao dijete bio je pun strahova i fobija (voda, visina, mrak, smrt), a kao introvertan dječak počeo je uvježbavati mađioničarske trikove, a potom i crni humor.

Redatelj Woody Allen već je više od 30 godina u psihoterapiji (frojdovska analiza) kako bi mogao prihvatiti sebe i živjeti s ambivalencijom. Još kao dijete bio je pun strahova i fobija (voda, visina, mrak, smrt), a kao introvertan dječak počeo je uvježbavati mađioničarske trikove, a potom i crni humor.

Tako je zadobio simpatije drugih učenika i profesora. Iz svih predmeta osim iz engleskog jezika imao je loše ocjene. Vrhunski je režiser, scenarist i glumac. Svoje psihičke probleme uz pomoć psihoanalize uspješno je prenio u svoje filmove, koji su u pravilu uspješni i prije same premijere. Godine 1978. film "Annie Hall" u njegovoj režiji osvojio je čak četiri Oscara. Umjesto da uživa u slavi, on vješto izbjegava publicitet i pojavljivanje u javnosti. Woodyjev pesimizam potječe iz neprihvaćanja vlastite pojavnosti, ali "liječi" se upravo humorom i pretvara u optimizam.

Njegov horoskop ukazuje na stalnu borbu kroz život sa samim sobom i sa sjenama djetinjstva. S velikom vjerojatnošću može se reći da je bio žrtva perverznih starijih dječaka, ali i oca koji je zakazao sa svojim slabostima i na kojeg se nikada nije mogao osloniti. Kao radoznalo dijete svjedočio je ljubavničkim aferama, skrivajući te spoznaje od drugih. Vjerojatno je psihoterapeutima otkrio puno tajni, no oni su, naravno, obvezani na šutnju. Njegovu analitičnost naglašava podznak Djevica, ispreplićući se s radoznalošću i izravnim humorom znaka Strijelca u kojem je nervozni Merkur udružen s putnikom - brbljivcem - intelektualcem - zabavljačem Jupiterom.

Sve to zasjenjeno je njegovim pesimistično povezanim Saturnom u znaku Riba: nesigurnost, strahovi, fobije. Sva njegova "zvjezdana" neurotičnost transformirana je u veliki umjetnički potencijal koji je Woody Allen oblikovao pisanjem, kroz filmsku originalnost, kroz ljubav prema slikarstvu, antikvitetima, glazbi... Kao režisera i glumca morate ga ili voljeti ili mrziti, jer on nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ciklus Plutona ove godine otvara jednu nerazriješenu priču iz njegove prošlosti - optužba za seksualno zlostavljanje Dylan, posvojene kćeri Mije Farrow. Mia Farrow i Woody Alen vrlo su ("sudbinski") povezani, ali oni su i "vječni" rivali, koji se iscrpljuju u međusobnoj borbi oko odnosa s djecom. Mia je dominantna u odnosu s Woodyjem i sada je odlučna do kraja istražiti što se točno događalo dok su bili partneri. Ona je sama doživjela seksualno zlostavljanje joga-gurua, ali u odrasloj dobi. Djeca su podijeljena u stavovima oko uloge Woodyja Allena u odnosima u obitelji. Njihova svjedočenja ići će mu na ruku. Ni Mia Farrow nije sigurna u navode Dylan i pokušat će privatno istražiti i pronaći eventualne dokaze. Sama Dylan prilično je nesigurna u svoje izjave jer je prema Allenu imala jake emocije i s njim je bila jako povezana. Koliko god javnost i organizacija #Me-too bili usmjereni protiv Allena, suđenja u 2021. godini neće biti, a u 2022. presudnu ulogu imat će njegova sadašnja supruga Soon-Yi. Nema Woody Allen toliko vremena ispred sebe da bi se njegova presuda u ovom slučaju definirala.

VIDEO U 100. godini preminuo je princ Philip

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

RO
romobil
02:33 10.04.2021.

Sjajni novi dometi istraživačkog novinarstva u Hrvata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije