Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNA PJEVAČICA

Bila je seks-simbol u 80-ima, preživjela je živčani slom: Jučer je proslavila 61. rođendan i još nastupa

Kim Wilde
Foto: Instagram
1/7
19.11.2021.
u 10:00

Dosad je izdala 12 albuma, a posljednji nazvan "Snapshots" izašao je 2011. godine. Ukupno je prodala 10 milijuna albuma i 20 milijuna singlova, a za veliku većinu materijala zaslužni su bili tata Marty, i sam rock-glazbenik, i brat Ricky.

Kim Wilde početkom osamdesetih bila je jedna od najvećih zvijezda pop-glazbe, s brojnim hitovima kao što su "Kids In America", "Cambodia" ili "You Keep Me Hangin' On". Pjevačica je rođena kao Kim Smith u Londonu, a jučer je proslavila svoj 61. rođendan. Premda je bila na vrhuncu popularnosti u prošlom stoljeću, Kim i dalje nastupa. Dosad je izdala 12 albuma, a posljednji nazvan "Snapshots" izašao je 2011. godine. Ukupno je prodala 10 milijuna albuma i 20 milijuna singlova, a za veliku većinu materijala zaslužni su bili tata Marty, i sam rock-glazbenik, i brat Ricky.

U slobodno vrijeme bavi se i vrtlarstvom. Emisije o vrtlarenju vodila je na BBC-u i Channel 4., a 2005. osvojila je zlatnu nagradu za svoj vrt na izložbi cvijeća Chelsea Royal Horticultural Society. Kako je prije nekoliko godina kazala britanskim medijima, vrtlarstvo je zavoljela nakon živčanog sloma na vrhuncu karijere. 

Prije nekoliko godina našla se na naslovnicama svjetskih medija kada je tvrdila da je vidjela izvanzemaljce.

– Bila sam u vrtu s prijateljem i suprugom dan nakon što je umro Michael Jackson i vidjeli smo dva jaka svjetla na nebu. Izgledala su poput mjeseca, ali puno veće. Lebdjela su, a onda su se počela brzo kretati cik-cak i to je potrajalo 20 minuta. I nismo bili jedini koji su to vidjeli, o tome se pisalo i u lokalnim novinama. To mi je promijenilo život, osjetila sam povezanost sa svemirom, to me inspiriralo i donijelo mi nadu. Mislim da je to kao kad netko kaže da je vidio Boga – kazala je u razgovoru za BBC. 

Kandidati showa 'Život na vagi', Alen Španiček i Mirna Posavec: 'Prvi tjedni bili su najgori'

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
10:40 19.11.2021.

Lipotica (svojevremena). :)

MO
montello
11:18 19.11.2021.

Znam veliki hit cambodia

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:20 19.11.2021.

Kakav je to bio komad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije