Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugo je trpjela

Bila je neželjeno dijete koju je suprug godinama zlostavljao i ponižavao u javnosti

Foto: Profimedia
1/7
26.11.2019.
u 10:53

U jednom intervju Tina Turner, koja danas slavi 80. rođendan je priznala kako je u djetinjstvu imala dojam kao da je neželjeno dijete, a kada je jednom prilikom majku to i izravno pitala i dobila je potvrdan odgovor.

Ona je baka i kraljica rock and rolla, a život Tine Turner koja slavi 80. rođendan nije bio nimalo lagan.

Rodila se kao Anna Mae Bullock u Nutbushu u državi Tennessee i mlađa je od dvije kćeri majke Zelme, tvorničke radnice i oca Floyda Richarda Bullocka, baptističkog svećenika.

U jednom intervju Tina je priznala kako je u djetinjstvu imala dojam kao da je neželjeno dijete, a kada je jednom prilikom majku to i izravno pitala i dobila je potvrdan odgovor.

- Rekla mi je kako je tada bila u klopci moga oca i kada je saznala da je trudna nije mogla nigdje pobjeći. Nisam ju krivila, ali bilo mi je žao sebe - priznala je. Kada su joj se roditelji rastali nije joj bilo ništa jednostavnije jer se sa sestrom Allenom morala preseliti kod bake u St. Louis, a djeca su je često zadirkivala jer su joj roditelji razvedeni. U St. Louisu u klubu Manhattan kao 18-godišnjakinja upoznaje Ikea Turnera koji je tamo nastupao s bendom Kings of Rhythm. Kada je Ike prvi put čuo Tinu kako pjeva odmah je otišao k njezinoj mami i pitao za dopuštenje da mu Tina bude prateći vokal.
Upravo je Ike zaslužan za njezino umjetničko ime Tina, ali nanio joj je kasnije i dosta boli i taj početni idiličan odnos kasnije se pretvorio u pravi pakao.

Njihova glazbena suradnja brzo je prerasla u ljubav i par se vjenčao 1962. godine u Tijuani, a dvije godine kasnije rodio im se sin. Sve do sredine 70-ih Ike je upravljao svakim segmentom Tinine karijere, a kako se kasnije saznalo cijelo to vrijeme ju je i fizički zlostavljao. Ike je bio ovisnik i stalno je tukao Tinu i koristio je svaku prigodu kako bi ju ponizio u javnosti. Kada su se tek upoznali Tina mu je obećala kako ga nikada neće iznevjeriti i zato je godina trpila njegovo nasilje. Uoči koncerta u Los Angelesu 1969. godine pokušala se ubiti i popila je 50 tableta valijuma, a život joj je spašen u zadnji čas.

Trebalo je proći još nekoliko godina da Tina skupi hrabrost i napusti Ikea. Sa samo 36 centi u džepu odlučila je usred turneje napustiti Ikea i nekoliko mjeseci skrivala se kod prijatelja kako je Ike ne bi pronašao.

Papire za razvod konačno su potpisali 1978. godine, a od Ikea je tražila samo jednu stvar - svoje ime. Zauzvrat je morala otplatiti sve dugove koji su nastali nakon što je prekinula suradnju sa suprugom i trebalo joj je nekoliko godina da se opet u punom sjaju vrati na glazbene scenu. To joj uspjeva s hitom Let's stay together, a album "Private dancer" zapečatio je njezin veliki povratak. 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
16:37 26.11.2019.

nevjerojatna žena , u svim segmentima,.... živjela ti nama dugo i sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije