Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERNARDA MAROVT

Bila je najljepša missica bivše Jugoslavije, a evo što danas radi

Bernarda Marovt
Foto: Privatni album
1/8
09.06.2019.
u 18:30

– Oduševljena sam što me se neki još sjećaju kao najljepše jugoslavenske misice. Nakon svih tih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam dobivala cjeloživotna iskustva u svim područjima. Ništa se ne događa slučajno, tako da sad na sve gledam pozitivno - kazala nam je Bernarda

Bernarda Marovt bila je u Jugoslaviji jedna od najomiljenijih misica. Slovenska ljepotica postala je Miss Jugoslavije 1983. godine i zamalo je postala Miss svijeta. Premda je bila jedna od favoritkinja, Bernarda je osvojila samo titulu Miss fotogeničnosti, a tome su možda kumovale i njezine golišave fotografije objavljene u tadašnjem magazinu Start. Bernarda je i dalje u manekenskim vodama, a svoje znanje prenosi na mlađe generacije.

Najljepša misica

– Oduševljena sam što me se neki još sjećaju kao najljepše jugoslavenske misice. Nakon svih tih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam dobivala cjeloživotna iskustva u svim područjima. Ništa se ne događa slučajno, tako da sad na sve gledam pozitivno. Danas prenosim ta iskustva mladim djevojkama i dječacima, kao i ženama – kazala nam je Bernarda čije je ime 80-ih godina postalo brend. – Tada sam mnogo radila kod kuće i u inozemstvu, u svakoj zemlji imala sam jednu agenciju, putovala svaki dan i radila u najboljim i najljepšim gradovima širom svijeta. Osim titule Miss fotogeničnosti svijeta bila sam i Top Model Italije i Europe, a u Sloveniji sam izabrana za najljepšu ženu stoljeća. Upoznala sam puno zanimljivih ljudi, slavnih osoba, filmskih zvijezda, političara. Najviše mi je u sjećanju ostao Sylvester Stallone, koji je bio vrlo zabavan, nije čak ni glumio zvijezdu – priča nam Bernarda koja je ove godine proslavila desetu obljetnicu svoje agencije Bernie Models, posvećene mladim modelima koji se žele profesionalno baviti modelingom ili jednostavno naučiti prve korake kao model, pravila komunikacije i upoznati se s modnim svijetom.

Potencijalni modeli imaju priliku putovati u Milano na casting s agencijama i početi profesionalno raditi kao model. Ovo je izvrsna prilika za mladiće i djevojke od 16 do 22 godine da steknu znanje i nauče sve što je potrebno za rad modela i fotomodela. Učimo ih hodati, pozirati ispred kamere, kako graditi samopouzdanje, profesionalnom odnosu prema poslu, osobnom stilu, imaju predavanja o kozmetici, ljepoti, prehrani, sportu i stilizmu.

Bernarda smatra da se puno toga promijenilo od vremena kad je ona hodala najpoznatijim svjetskim pistama.

Sve je brže i hladnije

– Zapravo se sve pogoršalo, nema više profesionalnosti, ozbiljnosti, pravog poštovanja, odnosa prema radu, manje je klijenata i rada. Danas je sve brže i hladnije, nekad se sve radilo s osjećajima. Nije lako mladima koji trebaju započeti taj posao. Drago mi je da dio posla imaju i tzv. plus size manekenke. Smatram da one trebaju postojati jer sve žene nemaju baš idealno tijelo. Ti modeli dokazuju da žena koja ima više kilograma također može biti dobro odjevena i nositi stvari s elegancijom i dobrim ukusom – smatra Bernarda koja i dalje prati izbore ljepote.

– Ljepota se mijenja tijekom godina. Međutim, uvijek prevladava klasična ljepota, ne ide bez unutarnje ljepote koju morate povući prema van. U svom životu ništa ne bih promijenila, vjerojatno bih sve to ponovila od početka. Moja najveća želja bila je putovati, govoriti jezike i upoznati mnogo ljudi. Sve sam to dobila s modelingom, tako da sam samo obogatila svoje iskustvo i život – kaže Bernarda koja ima puno planova. Već četiri godine u Sloveniji ima i međunarodnu akademiju za žene, koju će ove godine pokrenuti i u Italiji, a nakon toga i u drugim zemljama.

– Akademija za žene znači promjenu i usavršavanje žena kao na fizičkom tako i na psihičkom području. Oslanjam se na psihologiju, na predavanja o jačanju samopoštovanja, na učenje tajna karizme, kako postati atraktivna i poboljšati svoju ženstvenost. Još radim kao model u reklamnim kampanjama, a istodobno sam agentica i radim kao skautkinja. Uvijek sam u akciji, to je ono što volim i sve dok se zabavljam, ne želim prestati to i dalje raditi. Imam lijep slogan: “Ljepota nije obveza ili dužnost, to je cilj svakog pojedinca" – zaključila je Marovt.

Pogledajte video: Loto djevojke: Voditeljice koje su donosile sreću gledateljima

 

Ključne riječi

Komentara 6

SE
serđo12
19:44 09.06.2019.

Najljepsa misica oduvijek,misica bez turskih crta lica kao ove na balkanu!

Avatar dado26
dado26
22:26 09.06.2019.

Alo VL. Jeli vi živite u Jugoslaviji ili Srbiji? Dnevno nas maltretirate sa člancima o Jugoslaviji i Srbiji.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
19:38 09.06.2019.

Bivše !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije