Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna sudbina

Bila je glazbena ikona koju su obožavali, no ovisnost joj je uništila život. Umrla je kao beskućnica

Margita Stefanović
Foto: Promo/Screenshot
1/3
18.09.2021.
u 11:55

Margita Stefanović, prema mnogima je bila jedna od najvećih rock heroina bivše države. Ova iznimno karizmatična ikona novog vala osamdesetih kraj života provela je osamljena i napuštena. Zadnje dane dočekala je u Beogradskom prihvatilištu za beskućnike. Umrla je na današnji dan prije 19 godina.

Klavijaturistica grupe Ekatarina Velika, Margita Stefanović, prema mnogima je bila jedna od najvećih rock heroina bivše države.
Ova iznimno karizmatična ikona novog vala osamdesetih kraj života provela je osamljena i napuštena. Zadnje dane dočekala je u Beogradskom prihvatilištu za beskućnike. Od milja zvana 'Crna princeza', nije ostavila ništa materijalno, no ostavila je nezaboravno, bogato glazbeno nasljeđe. Umrla je na današnji dan prije 19 godina. 
Članovi benda su, nije ni tada bila tajna, eksperimentirali s drogom, no presudio om je odlazak jednog člana. Kada se basist Bojan Pečar preselio u London za njih je to bio početak kraja. Ostali su na okupu, no konačni udarac je bio kada je Milan Mladenović 1994. preminuo od raka.  Margita se nastavila baviti glazbom nakon raspada EKV-a. Počela je svirati u grupi Kurajberi, a nakon toga je 1995. osnovala bend EQV, te objavila album 'Ti si sav moj bol' koji je dobio naziv po najpoznatijoj pjesmi Ekatarine velike. Krajem devedesetih počela se povlačiti sa scene.
No, skladala je još glazbu za predstavu 'Kaput mrtvog čovjeka' Hajdane Baletić, beogradske redateljice. Nakon što joj je 1996. umro otac, njena ovisnost postala je ozbiljnija. Prodala je obiteljski stan i kupila dva manja. Kako bi se izliječila od ovisnosti otputovala je u Indiju. No nakon povratka oba stana je prodala. Taj novac je potrošila i završila na ulici. Posljednje tjedne života provela u beogradskom Centru za smještaj beskućnika, a umrla je 18. rujna 2002. godine, na beogradskoj Infektivnoj klinici.

 

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
12:24 18.09.2021.

U EKV su svi umrli od droge i SIDE, jedino Mladenovic od raka

AL
alinavlado123
13:14 18.09.2021.

Nikada te dobri ljudi neće zaboraviti. R.I.P. MAGI

ZG
Zeljko Grabar
13:06 18.09.2021.

Bilo bi nezamislivo da Vecernji list i Jutarnji svaki dan ne oplakuju neku od bivsih umrlih "zvezda one drzave ili Srbije" Kad bi se sa barem tako brinuli o poginulim u Domovinskom ratu drzave u kojoj djeluju, gdje bi nam bio kraj. Jaki razlog za sjecanje na drogirane umrle nekadasnje drzave i "velikana" one drzave koje izgleda neki od istrazivackih novinara VL nemogu prezaliti ili izbrisati iz sjecanja jer su preduboko ostali u glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije