Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balada o selmi

Bebekova Selma proslavila 90. rođendan! Nazdravila šampanjcem i otkrila nove detalje o pjesmi

Foto: Instagram screenshot
1/4
26.08.2019.
u 16:55

U intervjuu za jedan banjalučki portal priznala je da se osjeća usamljeno.

Moja draga Selma proslavila devedeseti rođendan - napisao je pjevač Željko Bebek uz fotografiju na kojoj on i Selma Borić zajedno piju šampanjac povodom proslave njezinog rođendana.

Pjesma koja će biti vječna, složili bi se mnogi obožavatelji grupe Bijelo Dugme. Jedan od najpoznatijih ex-yu bendova na albumu 'Kad bi bio bijelo dugme' objavilo je i pjesmu 'Selma', prema mnogima najljepšu balada ikada.

Foto: Instagram screenshot

Temelji se na stvarnom događaju iz 1949. kad je Vlado Dijak, 'krivac' za ovu pjesmu, na željezničkoj stanici u Sarajevu upoznao mladu djevojku Selmu Borić i zaljubio se. Da je o njoj napisana pjesma, Selma je doznala tek nakon što Goran Bregović uglazbio Vladine stihove. Pjesmu je prvi put čula 1975. na koncertu Bijelog dugmeta. Navodno je prišla Bregoviću i rekla mu da je upravo ona Selma iz pjesme.

- Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor' - ispričala je Selma susret s Vladom na gostovanju u jednoj HRT-ovoj emisiji.

Foto: YouTube Screenhshot

Iako je bio zaljubljen u nju, Vlado Selmi to nikada nije rekao. Mnogi nisu vjerovali da se radi upravo o njoj.

 - Samo me gledao - objasnila je Selma njihov odnos tada.

Selma trenutno živi u Zagrebu, a rođena je u Zenici. U intervjuu za banjalučki portal Nostalgija priznala je da se osjeća usamljeno.

- Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve - rekla je Selma.

Komentara 2

IJ
I ja tebi
17:29 26.08.2019.

Sve čestitke gospođi Selmi za devedeseti rođendan a i Bebek na njegovoj muzici.

KO
Kora
17:43 26.08.2019.

Štaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije