Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENI JUNAK

Batmanov osamdeseti rođendan proslavljen širom svijeta

80. rođendan Batmana
Foto: Press Association/PIXSELL
1/9
22.09.2019.
u 21:35

Fotografije podijeljene na društvenim medijima prikazuju zgrade i poznate lokacije u gradovima poput Melbournea, Tokija, Johannesburga i Berlina ukrašene Batmanovim simbolom.

Noćne ptice u subotu su se mogle zapitati je li Batman stigao u njihovu četvrt, na 80. godišnjicu stvaranja tog omiljenog superheroja koja je obilježena njegovim poznatim simbolom šišmiša na zgradama svjetskih gradova. 

Fotografije podijeljene na društvenim medijima prikazuju zgrade i poznate lokacije u gradovima poput Melbournea, Tokija, Johannesburga i Berlina ukrašene Batmanovim simbolom. 

DC Comics, u čijim se stripovima taj superheroj prvi put pojavio, u priopćenju na svojim internetskim stranicama objavio je da su surađivali s tisućama vlasnika prodavaonica stripova, knjižara, škola i knjižnica diljem svijeta na organizaciji obilježavanja ove godišnjice. 

Batman se prvi put pojavio u serijalu stripova "Detective Comics" iz 1939., pa je postao jedan od najpoznatijih superheroja. 

Inspirirao je nekoliko filmova, od šezdesetih godina do današnjeg dana, a glumili su ga glumci poput Adama Westa, Georgea Cooneya i Christiana Balea. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije