Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"avioni 3d" u kinima

Avion Praško želi postati najbrži trkač na svijetu, ali boji se visina

avioni (1)
Foto: "Avioni"
1/4
18.08.2013.
u 10:00

Praško je avion za zaprašivanje čiji je san natjecati se s ostalim zrakoplovima u velikoj utrci oko svijeta. Ali, ovaj mali letač baš i nije konstruiran za utrkivanje, a uz to se boji visina!

Nebo nema granica, a u njegovoj beskonačnosti želi uživati i ambiciozni narančasto-bijeli aviončić Praško, glavni junak novog animiranog dragulja “Avioni” studija Disney Pictures iz kojeg su izašli i superuspješni “Auti” s više od 460 milijuna dolara kinozarade i “Auti 2” s više od 550 mil. dolara kinozarade.

Praško je avion za zaprašivanje čiji je san natjecati se s ostalim zrakoplovima u velikoj utrci oko svijeta. Ali, ovaj mali letač baš i nije konstruiran za utrkivanje, a uz to se boji visina! Zbog toga potraži ostarjelog mornaričkog aviona Skippera Rileyja koji bi mu trebao pomoći da prođe kvalifikacije. Riley je nekada bio najbolji letač i vrhunski instruktor sve dok ga incident prilikom jedne bitke nije gotovo uništio i zauvijek prizemljio. Danas se Skipper drži podalje od bilo koga, ali njegov mir uskoro će narušiti Praško koji će ga zamoliti za pomoć – i pritom i starog Skippera naučiti nekoliko životnih lekcija.

– Ova srčana i fantastična priča nosi jedinstvenu poruku: ako možemo vjerovati u same sebe, izaći iz svoje zone udobnosti i sigurnosti i prijeći preko strahova koji nas sputavaju, bit ćemo iznenađeni rezultatima. A upravo se to događa s Praškom koji nikada nije letio više od tisuću stopa, ali njegov san je postati najbrži trkač na svijetu. Na putu mora prijeći mnoge prepreke te mora pronaći hrabrost kako bi postao više od onoga za što je napravljen – priča redatelj Klay Hall.

Priču je napisao dvostruki oskarovac John Lasseter, a film će gledatelje osvojiti bogatim spektrom jarkih boja, budalastim glasovima likova i bogatom animacijom. Iz plejade originalnih likova valja izdvojiti Leadbottoma, ostarjelog aviona koji neprestano gunđa, konstantno polupraznog spremnika, zatim osvajača nebrojenih naslova kojeg prate tisuće obožavatelja diljem svijeta, svjetskog prvaka Ripslingera kojega ugrožava mali aviončić iz provincije te šarmantnog El Chupacabra, legende iz Meksika i zvijezde sapunica zaljubljene u Sjevernjakinju Rochelle zavidne brzine kojoj je, barem se tako na prvi pogled čini, utrka važnija od bilo čega drugog. Već je najavljen i nastavak crtića “Planes: Fire & Rescue” koji u kina stiže iduće ljeto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije