Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte spot

Arsenu za rođendan: 'Šibenski memento' je dobio i videoizdanje!

Matija Dedić
Foto: PR FOTO
1/2
28.07.2016.
u 09:00

Stihove 'Šibenskog mementa' potpisuje Frane Bilić, glazbu Matija Dedić, a aranžman Toni Eterović

Danas bi Arsen Dedić proslavio rođendan, njemu u čast Matija Dedić, klapa Maslina i Ivo Pattiera predstavljaju spot "Šibenski memento".

Stihove "Šibenskog mementa" potpisuje Frane Bilić, glazbu Matija Dedić, a aranžman Toni Eterović.

Arsen nikada nije krio da mu je Maslina omiljena klapa. Za Maslinu je pisao pjesme, Maslinu je posebno tražio da interpretira njegove stihove, na svojim autorskim večerima, s neskrivenom suzom u oku promatrao bi postrance kako zvuče njegove osobne čežnje u stihovima poput one u "Da mi nije moje dice" ili "Ko će naše smokve brati". Opisao ju je sada već kultnom izjavom da je "klapa Maslina legitimni sljednik najboljeg u šibenskom pjevanju", od taverne do koncertne dvorane. 

Pogledajte spot...

Večeras koncert "VRAĆAM SE TU" u Šibeniku 

Večeras se Arsen vraća na pozornicu na kojoj je u Šibeniku posljednji put nastupio, za njegov rođendan će se održati koncert na Tvrđavi sv. Mihovila na kojem će pjesme izvoditi njegova obitelj i prijatelji, među kojima će biti upravo i "Šibenski memento". Večeras će se na pozornicu popeti Gabi Novak, Matija Dedić, klapa Maslina, Lea Dekleva, Ivo Pattiera, Miroslav Tadić, Alen Slavica i Jazz orkestar HRT-a.

– "Šibenskim mementom" moj otac bi sigurno bio počašćen, ali isto tako, sigurno ne bi propustio ni priliku da nas bocne, ili Franu za tekst ili mene za glazbu i da nam kaže jednu šibensku, onako malo zločesto. Ali to je Šibenik u njemu. Ja ga znam takvog, svi smo navikli na takav način ophodnje koji je možda drugim ljudima stran. To je jednostavno Šibenik u njemu – kazao je s osmijehom Matija.

Za spot se pobrinuo Željko Petreš sa snimateljima Tomislavom Krnićem, Zoranom Lučićem i Zlatkom Dizdarom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije