Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDE

Arsen Dedić, Vice Vukov i Ivo Robić na prigodnim poštanskim markama!

Foto: Nikola Knežević
1/12
04.07.2018.
u 22:13

Ivana Vukov zahvalila se u ime obitelji Vukov, a mnoštvu okupljenih pročitala je ulomak iz očevog literarnog prvijenca "Pogled iza ogledala". Ganuta cijelom inicijativom, ali izgledom maraka bila je i Gabi Novak koja se također zahvalila predstavnicima Hrvatske pošte i Croatia Recordsa,

Hrvatska pošta danas je pustila u opticaj nove prigodne poštanske marke iz serije Hrvatska glazba. Kao motivi na markama korištene su naslovnice albuma: "Arsen 2", "Mirno teku rijeke" i "Jubilarni koncert" trojice hrvatskih velikana, Arsena Dedića, Vice Vukova i Ive Robića. Album "Arsen 2" objavljen je 1971. godine za Jugoton. Autor naslovne fotografije je Valent Grobenski, a dizajn je potpisao Ivan Ivezić. Iz 1971. godine je i album "Mirno teku rijeke" Vice Vukova čiju naslovnu fotografiju i dizajn također potpisuje Ivan Ivezić. Album "Jubilarni koncert" Ive Robića objavljen je 1965. godine u Jugotonu, a naslovnicu i dizajn ovog albuma potpisuje Tomislav Barić.

U ime Hrvatske pošte, na današnjem predstavljanju poštanskih marki u Caffe baru & Music shopu Nova ploča u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, govorila je direktorica Ureda za korporativne komunikacije, Jo Kempen, koja je pojasnila kako su ove marke izdane u arčićima od četiri marke čija je pojedinačna vrijednost 7,60 kn, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana. Uramljene omotnice predala je Gabi Novak i Ivani Vukov.

U ime Croatia Recordsa govorio je dugogodišnji glavni urednik Jugotona Dubravko Majnarić, koji je sažeto, ali opet uz zanimljive pojedinosti, govorio o diskografskoj i kulturnoj važnosti ove trojice velikana. Poštanske marke dizajnirali su Ivana Vučić i Tomislav Jurica Kaćunić. Ivana Vučić napomenula je kako je cijeli projekt od ideje do realizacije trajao gotovo godinu dana, a kako je cijelom timu želja da ove prigodne marke putuju svijetom u nadi da će se naći i u brojnim filatelističkim kolekcijama.

Ivana Vukov zahvalila se u ime obitelji Vukov, a mnoštvu okupljenih pročitala je ulomak iz očevog literarnog prvijenca "Pogled iza ogledala". Ganuta cijelom inicijativom, ali izgledom maraka bila je i Gabi Novak koja se također zahvalila predstavnicima Hrvatske pošte i Croatia Recordsa, a posebno Dubravku Majnariću koji je još jednom podsjetio na značaj Arsen Dedića, Vice Vukova i Ive Robića.

Na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka među okupljenima bili su i fotograf Valent Grobenski, dizajner svih Jugotonovih vinila Ivan Ivezić, legendarni zagrebački pijanist Branko Bulić Bula i glumica Ksenija Pajić.

1/12

 

Komentara 1

PR
prohujalo
10:06 05.07.2018.

Konačno nešto originalno ( u svjetskim okvirima) što je napravila naša pošta. Ponekad zaista imaju ideju kako zavući ruku u džepove filatelista a da oni (filatelisti)budu čak i zadovoljni. Nadamo se da će i u budućnosti na naše marke dospjetii još više osoba i događanja iz pop-kulture ,koji su poznati širokom krugu ljudi i koji su do jučer bili ovdje među nama . Drago mi je da se više neće trebati čekati npr. 100 godina od rođenja a da netko dobije poštansku marku. Ako malo provirimo "preko plota" vidimo da su mnogi glumci,TV serije,pjevači,nogometaši dobili poštanske marke (BiH,Srbija,Slovenija) dok je kod nas to bilo dosta skromno (uz izuzetak aktuelnih velikih sportskih uspjeha-Janica,Goran,Blanka,nogometaši,vaterpolisti,rukometaši). Nakon duuuugo vremena svraćam u Jurišićevu po ove marke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije