Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Antonija Blaće u projektu za razminiravanje Hrvatske!

Antonija Blaće
Foto: RTL
1/2
PR
Autor
PR članak
22.11.2013.
u 12:08

Peugeot Hrvatska i ove je godine pokrenuo akciju protiv mina u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, francuskim veleposlanstvom i RTL Televizijom

Na tragu prošlogodišnjeg uspješno realiziranog projekta koji je Peugeot Hrvatska pokrenuo u suradnji s Uredom za razminiranje Vlade Republike Hrvatske iVeleposlanstvom Republike Francuske, a putem kojeg je prikupljeno 600.000 kuna namijenjenih razminiranju teritorija Republike Hrvatske u okolici Zadra, Peugeot je i ove godine osmislio još jedan originalan projekt humanitarnog karaktera – „2008 protiv mina“, u kojem sudjeluje i RTL Televizija.

Danas u Hrvatskoj još uvijek postoji više od 640 km2 minski sumnjivih površina s više od 74.000 mina. Peugeot Hrvatska i ove je godine pokrenuo akciju protiv mina u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, francuskim veleposlanstvom i RTL Televizijom, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za razminiranje Hrvatske. 

Jedan je od najpoznatijih likovnih umjetnika, slikar i grafički dizajner Boris Bućan, tim je povodom oslikao automobil Peugeot 2008 u stilu svojeg slavnog plakata za balet Igora Stravinskog „Žar ptica". Vozilo je premijerno prikazano javnosti na otvaranju ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, a potom je bilo izloženo u sjedištu automobilske kuće Peugeot, u samom središtu Pariza. Predstavljanju su prisustvovali dr. sc. Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo Goldstein, veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj, proslavljeni umjetnik i autor likovnog rješenja, Boris Bućan, direktor marke Peugeot u Hrvatskoj, Tomislav Miletić te dužnosnici Peugeota.

Glavna svrha vozila 'Peugeot 2008 by Bućan' je humanitarnog karaktera. Naime, ono će 28. studenog ove godine biti predmet humanitarne aukcijske večeri u kojoj će sudjelovati brojne poznate hrvatske tvrtke, a koju će voditi voditeljica RTL Televizije i ambasadorica udruge RTL pomaže djeci, Antonija Blaće. U suradnji s Uredom Vlade RH za razminiranje, sav će prihod s aukcije biti namijenjen razminiranju opasnih površina u Hrvatskoj. 

"Kako se ne bih angažirala oko nečega što nas još uvijek podsjeća na ratna vremena. Stravično je živjeti okružen minama, nema slobode, nema opuštene šetnje u prirodi, čak i ako znaš na kojem su području, pa misliš da ih možeš zaobići, negdje u podsvijesti pritisak postoji. Nadam se da će se skupiti što više sredstava da se napokon i to razminiranje završi. Makar, to su nevjerojatno veliki zahvati. Želim uputiti poseban pozdrav svima onima koji na kraju u praksi razminiraju teren i stavljaju svakodnevno svoj život u opasnost ", rekla je Antonija.

Zaostale mine i eksplozivne naprave prepreka su našoj sigurnosti i razvoju naše zemlje. Pozivom na broj 060 9028 (6,25 kn po pozivu iz fiksne i mobilne mreže) podržite humanitarnu akciju protiv mina!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?