Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistio dušu

Ante Cash: Prije četiri godine dotaknuo sam dno i počeo sam se moliti

ante cash
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
16.03.2018.
u 08:03

Kao sedamnaestogodišnjak ovaj reper iz Imotskog snimio je pjesmu "U ime oca i novca" u kojoj bez dlake na jeziku govori o Crkvi i svećenstvu. Pjesma u kojoj kritizira Crkvu kasnije je uklonio s YouTubea i odrekao se te pjesme.

Reper Ante Cash dao je intervju za Bitno.net u kojem je pričao o vjeri, glazbi te o tome zašto se javno odriče pjesme koja je obilježila početak njegove karijere.

Kao sedamnaestogodišnjak ovaj reper iz Imotskog snimio je pjesmu "U ime oca i novca" u kojoj bez dlake na jeziku govori o Crkvi i svećenstvu. Pjesma u kojoj kritizira Crkvu kasnije je uklonio s YouTubea i odrekao se te pjesme.

- Ne mogu se načuditi kakve sam pjesme nekada pisao. Otkud meni pravo da sa 17 godina, vođen nekakvim nezrelim aktivizmom, kritiziram Crkvu?  Kada danas razmišljam o toj pjesmi, mislim da ona predstavlja moja neka glupa kratkovidna nezrela pubertetska uvjerenja, ali i loš pokušaj  afirmacije u društvu koje voli kritiku. Naravno da Crkva ima svojih propusta, mana i rana, ali je ne može kritizirati onaj koji je u potpunom neznanju i grijehu“, kaže Cash.

Ispričao je kako je prije četiri godine osjetio da je dotaknuo dno i osjećao je nezadovoljstvo i počeo se najprije moliti i otišao je na ispovijed nakon dugo godina.

- Pred svećenikom se raspao i dugo plakao. Nakon prve ispovijedi uslijedile su brojne druge, na kojima je, korak po korak, poput kuće koja se ne može očistiti u jednom pokušaju, čistio svoju dušu - kaže Cash.

U pubertetu je, veli zaglibio u onome "sve što vole mladi", ali nije se navukao na drogu jer je uvidio svoju ovisničku narav. U intervju je ispričao kako je i zbog podrške Hodu za život ostao bez jednog ugovora sa sponzorima, te se osvrnuo i na to kako u razgovorima često ispada monstrum koji, primjerice, homoseksualcima uskraćuje pravo na ljubav.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
MarkoKosmicki
09:32 16.03.2018.

blago onima koji shvate i OBRATE SE,NEKA TI JE ISUS NAPOMOC,KADA PADNES DIGNI SE

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:56 16.03.2018.

Vakula je reko pa poreko

DN
dnl812c
17:47 17.03.2018.

Jos jedan pseudo ljevicarski masturbator pritisnut zivotom poklenuo odao se drozi,ustap i pronasao Boga ahhhaaahahah jbt toliko se to ponavlja da je postalo pravilo ,sad moze s Simonicom i inima brijat po duhovnim obnovama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije