Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zablistala na reviji

Naša glumica pobijedila rak pa otkrila: 'Kao većina ljudi radila sam grešku'

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9
29.10.2018.
u 14:54

Glumica je pobijedila rak dojke i nakon 16 kemoterapija u proljeće se vratila na posao u matično kazalište Gavella. Redovito uzima biljne pripravke koji čiste organizam od toksina i pazi da se zdravo hrani, ali slatkišima ne može odoljeti.

Vedar duh i borbenost te oslonac u prijateljima i obitelji bili su glavni saveznici glumice Ankice Dobrić u borbi s rakom dojke.

Glumica kazališta Gavella prošlog se proljeća nakon 16 kemoterapija vratila na posao, a mi smo je sreli na reviji Ivice Skoke na Bipa FASHION HR-u. Došla je dati podršku svojem dugogodišnjem prijatelju Skoki i nosila je jednu od njegovih haljina u kojoj se, kako je rekla, osjeća kao princeza.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Na pitanje kako se osjeća i kakvo joj je sada zdravstveno stanje, Ankica nam je rekla:

– Osjećam se odlično i zdravlje mi je sada dobro.

Glumica je otkrila da je pobornica alternativne medicine koja joj je pomogla u liječenju. Pitali smo je koje bi pripravke sugerirala i drugima da ih uzimaju.

– Kako sam, kao i većina ljudi, radila grešku i koristila sve i svašta, ne mogu reći što je baš dobro, a što je loše, ali sad sam se s vremenom fokusirala samo na određene stvari u koje vjerujem. Silan sam novac prije trošila na sve moguće pripravke, a onda sam to svela samo na njih nekoliko – kaže 58-godišnja glumica.

Kaže da uglavnom uzima ayurvedske pripravke koji se sastoje od kombinacija raznih biljaka.

– Koristim triphala guggulu, to je kura koju ću sada potrošiti, i povremeno i graviolu. Uzimam i ulja koja su dobra, primjerice ulje konoplje. Pokušavam se hraniti zdravo, ali kolačima jednostavno ne mogu odoljeti, njih obožavam – kaže glumica. Triphala guggulu pomaže u izbacivanju toksina iz tijela, a graviola također pomaže u čišćenju organizma i učinkovita je u ubijanju malignih stanica.

Ankica dodaje da uz ove pripravke uzima i slatki pelin, ali i nešto što se nalazi u svakom kućanstvu.

– Uzimam sodu bikarbonu s limunom da malo smanjim kiselost organizma i obvezno probiotike – kaže glumica i dodaje da samo prirodnim pripravcima njeguje i svoju kožu koja joj je bila jako suha nakon kemoterapija.

Ankici je u liječenju pomogao i zagrebački iscjelitelj Zoran Bračika. Nakon kemoterapija tijelo joj je bilo iscrpljeno i nije mogla jesti, ali nakon nekoliko odlazaka Bračiki vratili su joj se energija i apetit, priznala je nedavno.

Ankica nije jedina među poznatim osobama koje uzimaju ayurvedske pripravke u liječenju. Hamedu Bangouri pomogli su u borbi s Chronovom bolešću, a pjevačici Jeleni Rozgi ayurvedski je princip liječenja pomogao u problemima koje već godinama ima sa štitnjačom.

Pogledajte i koje su glumice lice uništile botoksom. 

Komentara 14

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
16:56 29.10.2018.

Ma dajte! Tako je Plečko liječio svoje pacijente smrvljenim kamenjem iz Indije. Sva obećanja o liječenju raka biljnim prašcima su muzenje novaca od naivaca i jedino mogu imati placebo efekt. Ovo je reklama zašto nam ne funkcionira zdravstveni sustav - ne slušati liječnike dok nije prekasno, a onda baciti na njih drvlje i kamenje. Takvima bi ja ukinuo zdravstveno, pa neka idu kod vračeva kad ih bilo što boli

M3
Miške 3
18:56 29.10.2018.

Drnovšek je umirući od raka rekao: "Nemojte ići nutricistima kao ja, idite kirurgu" I ja sam operirao rak 2004. Hvala doktorima i kirurgu. Ostalo su gluposti.

RA
raduc
15:14 29.10.2018.

Ne kupujte nikakve biljne pripravke,ne pomaže u borbi protiv raka. Ne bacajte novce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije