Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meritas

Aniti je važna pozitiva, Meri je glasna, ali odlično funkcioniraju već 20 godina

SPECIJAL EKRAN  12.07.2014., Kastel Luksic - Anita Valo i Meri Jaman, clanice grupe Meritas. Photo: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/Pixsell
19.07.2014.
u 12:00

Članice popularnog dvojca rade na promociji svog albuma "Gle!" te otkrivaju kako im je njemački odgoj pomogao da opstanu zajedno.

Članice grupe Meritas, Anita Valo i Meri Jaman, već dva mjeseca intenzivno rade na promociji svog novog albuma “Gle!”, a zasad su zadovoljne pozitivnim reakcijama publike na nove pjesme.

– Kroz svoje iskustvo, spoznale smo da puno toga nije nužno na prvu loptu. Nama je važno da ono što stvaramo i ostane, da preživi prolaznost, ako uspijemo to s jednom pjesmom, ispunile smo neku svoju želju – kaže Anita. Album “Gle!” specifičan je i po svom dizajnu. Naime, njegova kutija je ustvari imitacija okvira za slike.

– Kreativne ovčice, Ivana i Vjeko, dosjetili su se tako lijepog i originalnog pakiranja. Riječ je o drvenom okviru unutar kojeg možete mijenjati cover, staviti neku drugu sliku, stihove ili citat iz jedne od pjesama – pojašnjava Meri. Meritasice su na domaćoj glazbenoj sceni već gotovo 20 godina i na kompromise u glazbi ne pristaju, barem ne na one iza kojih nisu spremne stati.

– Pokušavamo glazbu i priliku da radimo to što volimo zaštititi, biti zahvalne tako što ćemo ostati vjerne sebi, dosljedne – kaže Meri. Ona i Anita odrasle su u Njemačkoj, a iako se čini kao da su pobjegle iz obećane zemlje, meritasice kažu:

– Zvuči kao klišej, ali svako mjesto ima svoje prednosti i mane. Hrvatska ima toliko toga: divan duh, kreativnost i veliki potencijal. Od Njemačke bismo trebali učiti što znači nositi odgovornost, biti dosljedan i imati disciplinu. Zapravo svi znamo što bismo trebali i kako, ali mislim da se gubimo u neredu koji grčevito pokušavamo pospremiti. Dobro je probati ako misliš da bi negdje drugdje bio zadovoljniji, sretniji, a i puno se toga nauči kad iskusiš život u različitim društvima.

A upravo im je i njemački odgoj pomogao da u toliko godina koliko djeluju zajedno prolaze glatko, bez velikih svađa.

– Jedna stvar koju naučiš odrastajući ondje jest da radiš u timu i za tim, i kad je netko bolji od tebe u nečemu, da mu daš prednost jer na kraju svi samo profitiramo od toga. Ja puno analiziram i razmišljam o detaljima, a Anita je ona koja donese odluku kad se ja umorim od analiziranja. Aniti je važna harmonija i pozitiva. Ja sam temperamentnija i nekako glasnija – kaže Meri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije