Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andreja Pejić:

'Moj partner je heteroseksualac koji me vidi kao normalnu ženu'

Andreja Pejić
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
1/3
10.07.2016.
u 20:30

Kao dijete, jedva sam čekala dan kad ću postati žena, znajući da će mi taj dan biti najbolji u životu, kaže Andreja

Časopis FHM uvrstio ju je među najseksepilnije žene svijeta, a Andreja Pejić proslavila se nakon revije za Jeana Paula Gaultiera. U iskrenom intervjuu za ES Magazine sada otkriva detalje o životu nakon operacije promjene spola kojoj se podvrgnula 2014., te teškom djetinjstvu u ratnom izbjeglištvu iz BiH.

Otac se još privikava

Još u djetinjstvu maštala je da postane djevojčica, a ideja da se jednog dana probudi kao Andreja, a ne Andrej, činila joj se poput bajke. Petnaestak godina kasnije, bajka joj se ostvarila, a i sama kaže kako se oduvijek osjećala poput djevojke, no trebalo je dugo vremena da to potpuno postane. Put do današnje karijere bio je bolan i težak. Kao dijete je, zbog rata, iz BiH otišla u Srbiju gdje je s obitelji živjela u izbjegličkom kampu, da bi se, kao osmogodišnji dječak, s majkom preselila u Melbourne.

– Bilo je teško odrastati u radničkoj klasi. Odgajala me majka, a ja je nikad nisam htjela dodatno opterećivati svojim problemima – objašnjava Andreja.

Dok je odrastala, majka ju je znala pitati o njezinoj seksualnoj orijentaciji, no ona se uvijek smatrala heteroseksualnom osobom, a zamišljajući ljubavnu vezu, sebe je uvijek vidjela kao djevojku. Govoreći o odnosu s ocem, kaže kako se on još privikava na njezinu promjenu spola. Ipak, ističe da ju je relativno dobro prihvatio, s obzirom na to da je riječ o čovjeku s područja Balkana, aludirajući na drukčiji mentalitet. Andreja danas živi normalnim životom. Nije mislila da će promjena spola biti toliko javno popraćena, no to joj je samo olakotna okolnost jer se ne mora brinuti što će joj netko reći, primjerice, na spojevima. U sretnoj je vezi s newyorškim agentom za nekretnine, heteroseksualcem, a o svojem odnosu kaže:

Nemam se čega sramiti

– On me vidi kao normalnu ženu s kojom je razvio ljubavni odnos. Manekenki je drago što se o promjeni spola danas otvoreno govori jer to pomaže povezivanju ljudi koji su zbog toga bili u izolaciji. Iz svega je puno i naučila.

– Nekoć mi je bio plan živjeti kao žena i skrivati što sam doživjela u djetinjstvu. Ali shvatila sam da se nemam čega sramiti – rekla je.

>> Andreja Pejić snima dokumentarac o promjeni spola

Komentara 16

DM
dr_max
09:52 10.07.2016.

Moš se deklarirati i zelenom žabom, ali majka priroda se ne da prevariti, ti si muško bez piš... koliko vidim čet...k derpe. Tvoje stanje se lječi na psihijatriji. A tvoj partner je psihopat.

HH
helgin@hogar
09:42 10.07.2016.

tvoj partner je konj!

Avatar HRVATsMOZGOM
HRVATsMOZGOM
11:10 10.07.2016.

osjećam se kao klavir, možda da odem na plastičnu i da o meni napišu članak: "oduvijek se osjećao kao klavir, vršnjaci su ga odbacivali, ali bio je uporan, sada stoji u hnk, jer je klavir, ali ponosan klavir koji se nema čega sramit...". #psihijatrija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije