Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jussie Smollett

Američki glumac prijavio lažni rasistički napad, razlog je nevjerojatan

Jussie Smollett
Foto: Profimedia
1/3
21.02.2019.
u 20:20

Jussie Smollett je krajem siječnja podnio tužbu u kojoj je naveo da su ga maskirane osobe napale u središtu Chicaga, vrijeđajući ga zbog rase i seksualne orijentacije. Zatim su ga navodno fizički napali i vezali u omču oko vrata te posipali nekom kemikalijom.

Američki glumac Jussie Smollett, crnac, otvoreni homoseksualac, rekao je da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada optuživši za to pristaše predsjednika Donalda Trumpa, pritvoren je u četvrtak jer je organizirao lažni napad kako bi potaknuo karijeru, objavila je policija Chicaga.

Smollett (36), jedna od zvijezda serije "Empire" predao se u 5 ujutro. Dan ranije je optužen za podnošenje lažne prijave i tijekom dana će biti saslušan na sudu Chicaga.

"Glumac i pjevač je pokušao iskoristiti rasizam za promociju vlastite karijere", rekao je šef policije Chicaga Eddie Johnson.

Jussie Smollett je krajem siječnja podnio tužbu u kojoj je naveo da su ga maskirane osobe napale u središtu Chicaga, vrijeđajući ga zbog rase i seksualne orijentacije. Zatim su ga navodno fizički napali i vezali u omču oko vrata te posipali nekom kemikalijom.

Ispričao je i da su mu napadači vikali da su u zemlji MAGA, prema sloganu iz kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa (Make America Great Again).

Prema policiji dvojica braće, koji su obojica crnci, priznali su da im je Smollett platio da insceniraju napad. Lokalni novinari su pronašli snimke nadzorne kamere dvojice braće kako kupuju stvari koje su navodno upotrijebljene u prijevari, među kojima i crvenu kapu i maske za lice. 

Smollett je pod istragom i zbog rasističkog pisma koje je uputio samom sebi. Kad to pismo nije odjeknulo onako kako je očekivao on je pribjegao organiziranju lažnog napada na sebe.

Taj lažni napad je početno izazvao niz osuda. Brojne poznate osobe su ga podržale, poput glumice Emme Watson, pjevačice Katy Perry i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena te niza drugih demokrata.

Demokratska senatorica Kalifornije i kandidatkinja za predsjedničke izbore 2020. Kamala Harris je taj incident nazvala "modernim pokušajem linča".

Kanal Fox koji prikazuje seriju "Empire" je naveo da "razmatra situaciju i opcije". 

Pogledajte video: Ovi poznati glumci i voditelji umrli su na snimanju

Komentara 6

Avatar Kaladin
Kaladin
20:41 21.02.2019.

Jeap... svastičar.

LE
LeandroZG
21:24 21.02.2019.

progresivni ljevičar

RM
ruzica_mario
00:06 22.02.2019.

clan radnicke fronte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije