Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aljoša i Antonija Šerić:

Patrioti smo koje iz Hrvatske ne bi otjerao ni inozemni uspjeh

14.07.2015., Zagreb - Glazbenik Aljosa Seric sa suprugom Antonijom Matkovic Seric. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
16.07.2015.
u 13:17

Udruživši se, grupi Pavel dali su novi polet, a uoči večerašnjeg nastupa na Medvedgradu kazali su nam sve o izlasku novog albuma i svojem braku

Floskulu da ljubav i posao ne idu zajedno porušili su do temelja. Supružnici Antonija i Aljoša Šerić, udruživši se i privatno i glazbeno, dali su nov polet grupi Pavel, a uoči večerašnjeg nastupa na Medvedgradskim glazbenim večerima otkrili su nam i sve o novom albumu.

– Večeras ćemo svirati presjek naša tri albuma, ali premijerno i novu pjesmu „Poslije nas" koja će se naći na njemu. Naime, krajem godine idemo u studio kako bi krajem 2016. sve bilo spremno za izlazak novog materijala. Bit će možda brži i vedriji od dosadašnjih i s malo irskog i country štiha, a vokalno ćemo se podijeliti nekako napola Antonija i ja. Skupa smo radili neku glazbu, ali tekstovi su i dalje samo moji, ne dam nikome da se u to petlja – smije se Aljoša dok mu Antonija simpatično dobacuje da ih ona i ne želi pokušati pisati.

Kauč, što je to?

Ljetni poslovni raspored nije im gust. Prvog dana kolovoza sviraju zadnji ljetni koncert u Širokom Brijegu na West Herzegowina Festu, a potom će dva tjedna na odmor.

– Idemo malo do Splita, pa malo do Marine kraj Trogira, gdje ja imam vikendicu, pa do Stipe trubača na Hvar... Možda ulovimo i neko jedrenje iako o jedrenju nemamo pojma. Svi su nam planovi nekako klizni...

Iako su oboje, Antonija sto posto, a Aljoša po tati, Splićani, ribarenje ih ne zanima. Štoviše, njemu je ono dosadno, više je, kaže, za "aktivan' odmor". – Ma naš vam odmor izgleda tako da Aljoša legne na luftić, konopom se usidri oko nožnog palca pa za bovu i pluta, a ja oko njega ronim kao ribica i pokušavam ga animirati – smije se Antonija. Oboje su, kažu, jednako temperamentni jer to im je u krvi.

– Aljoša zna pokazati svoju narav kada ga iživcira neki "spretni"' vozač, a ja volim puno govoriti i gestikulirati. Temperament je bazično dalmatinski, ne možeš kontra toga – kaže diplomirana restauratorica koja, baš kao i njen suprug pravnik, odlično spaja dvije profesije: – Koncerti su vikendima, probe popodne, radimo do 16 sati pa se sve stigne. Ja sam stažirala u Gradskom zavodu, a trenutačno čekam rezultate natječaja i držim fige da upadnem na posao da mi jesen počne radno... Uglavnom, mi nismo tipovi koji vole puno ležati. Ako preko vikenda ležimo, to nam je već dosadno. Ne znamo baš kako treba koristiti kauč.

Aljoša odvjetničku praksu dijeli s tatom, odvjetnikom Brankom Šerićem. O strogoći jednog i drugog u sudnici kaže:

– On zna biti svadljiviji, a ja sam po habitusu staloženiji lik. No znam se i ja posvaditi kada treba pa tada znam sebe ne prepoznati. Ipak, u osnovi njegujem blaži pristup tipa "ljudi smo, dogovorit ćemo se".

Usidreni u Lijepoj Našoj

Zadovoljni su kako im je trenutačno u životu pa budućnošću previše ne razbijaju glavu, a o potencijalnom uspjehu novog albuma u inozemstvu Aljoša kaže:

– Ma nema teorije da uspije. Cijenim one koji pišu na engleskom jeziku i nadaju se nekom uspjehu vani, ali tamo su milijuni dobrih bendova koji nikada ništa ne naprave pa ne vidim kako bismo mi iz naše pozicije, iz naše državice uspjeli. A i da se dogodi takav uspjeh, bio bi nam se problem odseliti. Ja jako volim Hrvatsku i Zagreb i Split i jesam patriot, ali za zemlju me najviše vežu prijatelji s kojima sam odrastao. Oni su neka vrsta sidra koje me zauvijek veže za našu zemlju.

>>Antonija i Aljoša Šerić otkrivaju kako su povezali ljubav i posao

>>Istražili smo što Hrvati slušaju na radiju. Evo koji su najslušaniji izvođači po regijama!

Komentara 8

DU
Deleted user
14:01 16.07.2015.

Dobro je da je nokom usitinu lijepo u lijepoj nasoj. Njima vjerojatno ne smeta tko je na vlasti jer rade svoj posao i vole svoju domovinu.

LE
leid
16:44 16.07.2015.

Bilo bi još bolje da nas lopovi nisu pljačkali ovih dvadesetak godina,žalosno 😢 je to da u mojoj ljepoj nema poštenog političara sve licimjeri nezna se koji je gori od kojeg,ponekad se pitam možda ipak mi jesmo balkanci gledamo samo kako da koga iskoristimo naroćito naše firme i firmice isto takva nam je politika.

Avatar Idler 3
Idler 3
15:37 16.07.2015.

Domoljubi VL...hrvatski se veli domoljubi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije