Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednik 'Života na vagi'

Alen otkrio drugu stranu pobjede: 'Istina je drukčija, dogodio mi se kratki spoj'

Foto: Instagram
1/6
10.01.2020.
u 08:00

– Tek negdje sredinom ljeta počeo sam normalno disati i iskreno se smijati. Kada sam napokon došao k sebi, morao sam se suočiti sa zdravstvenim problemima bliskog člana obitelji – otkrio je Alen Abramović.

Prošlo je više od godinu dana otkako je pobjedu u showu ''Život na vagi'' odnio 48-godišnji Alen Abramović. Zagrepčanin je u show ušao sa 181,3 kilograma, a do kraja showa gotovo se prepolovio. Izgubio je 86,4 kilograma i postao gotovo neprepoznatljiv.

– Poklonio sam si novi život! Presretan sam! – rekao je tada Alen koji je tek sada otkrio i drugu, onu mračniju stranu, koja stoji iza pobjede. Na svom Instagramu u dirljivoj objavi otkrio je kako se teško nosio s promjenom, ali i činjenicom da bi nakon pobjede trebao biti uzor drugima. Zbog svega se na trenutke borio s anksioznošću, a sada je rezimirajući prošlu godinu o svemu otvoreno i progovorio.

"Kako objasniti prošlu godinu koja je iza nas? Je l' bila uzbudljiva? Teška? Lijepa? Izazovna? Zastrašujuća? Za mene je bila sve to! Prva polovica godine bila mi je izuzetno teška. Desio se kratki spoj, dočekala me malodušnost i postao sam anksiozan na momente. Ušao sam u godinu kao pobjednik "Života na vagi" i svi su mislili da sam na vrhu svijeta! Istina je bila drugačija, svi oko mene su se veselili, a ja? Ja sam se osjećao kao da je netko izbio životnu radost iz mene. U godinu sam ušao promijenjen, mršaviji za kojih osamdesetak kila, ali mentalni sklop nije slijedio fizičku promjenu istom brzinom. Budio sam se nervozan, rijetko sam se smijao. Pritisci su bili veliki. Nisam prihvaćao taj novi mental koji je došao kao nusprodukt mršavljenja. Isto tako bilo mi je teško prihvatiti da sam nekome uzor i motivacija, bježao sam od te odgovornosti sve dok nisam shvatio da sam privilegiran i da imam moćno oruđe u rukama kojim mogu utjecati da i drugi ljudi promjene svoje živote nabolje. Senzibilac kakav jesam, upijao sam sve te tektonske poremećaje kao spužva, ali u svakodnevnom životu glava je bila kaotična!" napisao je Alen.

Foto: RTL

Otkrio je i kako je nakupljeno nezadovoljstvo trajalo mjesecima sve dok sam nije shvatio da okolina nije bitna te da tuđa mišljenja ne smiju utjecati na njegovu promjenu.

"Tek negdje sredinom ljeta počeo sam normalno disati i iskreno se smijati. Kada sam napokon došao k sebi, morao sam se suočiti sa zdravstvenim problemima bliskog člana obitelji. Ta situacija, kada jedino možeš pomoći tako da budeš podrška i utjeha svojoj obitelji samo me podsjetila da često ne vidimo koliko smo sretni i imamo sve kada smo zdravi i da zahvalnost u mom svijetu ide na prvo mjesto. Nakon toga je nekako sve sjelo na mjesto, shvatio sam da ono što sam napravio zaista jest nešto izvanserijsko ali isto tako da imam hrpu prostora za daljnji napredak i da ne treba ništa požurivati na silu. Sada se desio taj daljnji progres, taj neki novi iskorak naprijed. Evo sada sam ušao u novu godinu pozitivan, sretan zbog ove borbe koju sam iskusio. Želim sebi i vama dobru godinu, nove osvojene vrhove i novu šansu da bolje i s razumijevanjem sagledamo širu sliku u našim životima!" zaključio je Abramović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alen Abramović🏆 (@alen.a.c.o.abramovich) on

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar urbanjungle
urbanjungle
09:37 10.01.2020.

Stari moj ti si inspiracija za sve pretile, alkoholičare, bulimičare, pušače i ostale ovisnike da se MOŽE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije