Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večeras koncert

Afro Cuban All-Stars u Zagrebu: 'Hrvatima predstavljamo najbolju glazbu'

Foto: Eric Politzer
08.03.2019.
u 07:30

Grupu je osnovao Juan de Marcos Gonzalez prije 20 godina, a ideja mu je bila osnovati bend za svoje heroje – pjevače “zlatnog doba” kubanske glazbe.

– Svirat ćemo noviju i stariju glazbu, a publika će s nama imati priliku putovati kubanskom glazbom u jedinstvenom glazbenom okružju – rekao je Juan de Marcos Gonzalez, jedan od najznačajnijih kubanskih glazbenika svih vremena koji će večeras u Tvornici kulture s grupom Afro Cuban All-Stars zagrebačkoj publici pružiti jedinstveni koncert o kojem će se sigurno još dugo pričati.

Grupu je osnovao prije 20 godina, a ideja mu je bila osnovati bend za svoje heroje – pjevače “zlatnog doba” kubanske glazbe.

– Osim najboljeg ruma, cigara i kave, na Kubi imamo i najbolju glazbu na svijetu i moja je odgovornost da je predstavim što većem broju ljudi. Upravo zbog toga idemo na turneje, kako bismo publici diljem svijeta predstavili dašak onoga što mi imamo na Kubi. Kuba je mala država, ali jako značajna. Nadam se da dijelom uspijevamo u tome – istaknuo je ovaj popularni glazbenik.

Afro-Cuban All Stars su svojevrsna proslava raznolikosti kubanske glazbe, a njihov album “A Toda Cuba le Gusta” iz 1997. godine prvi je iz trilogije sjajnih albuma snimljenih u World Circuitu. Uslijedili su “Buena Vista Social Club” i “Introducing...Rubén González”, koji su snimljeni u Havani iste godine, a na njima su radili gotovo isti glazbenici pod vodstvom Juana de Marcosa Gonzáleza.

Pogledajte i gdje su danas i što rade dance zvijezde 90-ih. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije