Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKK KONFERENCIJA

8. Međunarodna autorska kreativna konferencija stiže na Večernji TV

Foto: PROMO
1/2
23.11.2020.
u 10:39

Od ponedjeljka 23. do petka 27. studenog od 11 do 13 sati moći ćete bez prethodne prijave i potpuno besplatno pratiti bogat i zanimljiv program konferencije ovdje, na Večernji TV-u.

Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije (MAKK) ove godine stiže na male ekrane i monitore. Zbog dobro poznatih okolnosti organizatori – Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP – promijenili su  format događanja. Od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga od 11 do 13 sati moći ćete bez prethodne prijave i potpuno besplatno pratiti bogat i zanimljiv program konferencije ovdje, na Večernji TV-u.

MAKK će i ove godine ugostiti brojne domaće, regionalne i strane zvijezde te ponuditi aktualan izbor panel-diskusija, intervjua i videopriča. U najneizvjesnijem trenutku za kreativce u novijoj povijesti konferencija stavlja u fokus stanje kulturne i kreativne industrije, ali i izazove, prilike i načine na koje se najuspješniji odupiru i stvaraju dalje, drukčije i za neku novu publiku.

Na impresivnom su popisu gostiju konferencije Björn Ulvaeus, legendarni glazbenik, osnivač i koautor hitova Abbe te predsjednik krovne svjetske udruge društava autora i skladatelja CISAC, ali i Skye Edwards, britanska kantautorica i pjevačica banda Morcheeba koji obožava Hrvatsku, kao i hrvatska publika njih. Iz susjedstva stižu velike zvijezde Dubioza kolektiv, Momčilo Bajagić Bajaga i Dino Merlin, a popis gostiju iz Hrvatske još je duži nego prethodnih godina: u intervjuima i panel-diskusijama o utjecaju koronakrize na sadašnjost i budućnost kreativnih industrija te o aktualnim glazbenim trendovima i izazovima govorit će ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek, Damir Urban, Husein Hasanefendić Hus, Martina Filjak, Jasenko Houra, Danko Stefanović, Mladen Tarbuk, Mirela Priselac Remi, dekan Pravnog fakulteta prof. dr. Igor Gliha, Lana Jurčević, Zvone Pušić, Dario Draštata te glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec.

Ali neće se samo pričati, brojiti i analizirati: MAKK je uvijek i prilika da se čuju najzanimljiviji autorski glasovi novijih generacija. Tijekom svakog od pet dana gostovat će jedan mladi umjetnik i/li njegov bend: predstavljaju se Nika Turković, Irena Žilić, Pocket Palma, Z++ i Matija Cvek. Oni će za ovu priliku izvesti svoje najzapaženije pjesme u potpuno novim, autorski kreativnim aranžmanima.

Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a možete pronaći na te na Facebook i Twitter kanalima konferencije.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DO
Domumom
11:48 23.11.2020.

Stiže li ofrljić i radeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije