Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMANJE SPOTA

2CELLOS u vremeplovu odsvirali u 18. stoljeće

2Cellos
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/9
19.01.2014.
u 19:33

Porečki prijatelji baroka statirali na snimanju spota slavnog čelističkog para

- Slušati i gledati 2Cellos uživo zaista je nešto predivno i začuđujuće. Nisam doživio nešto tako uzbudljivo još od 1960-ih, kad sam gledao Jimija Hendrixa uživo u londonskom klubu Marquee - izjavio je sir Elton John kada je prvi put odslušao hrvatski dvojac danas već planetarno popularnih violončelista – Stjepana Hausera i Luke Šulića.

Rasprodane svjetske turneje, koncerti za koje se traži karta više, edicije CD-a koje se bilježe u brojkama s puno znamenki ...a dvojica mladića još su uvijek podjednako jednostavni, zaljubljeni u glazbu, kreativni.

Obrade izvodili pred publikom iz 18. stoljeća

No, upravo danas, čelistički dvojac našao se u novoj ulozi. Poput kotača u vremeplovu zatekli su se kako svoje obrade izvode pred publikom iz 18. stoljeća. Dame napudranih i izbijeljenih lica, kosa umotanih u uvojke i usnica ocrtanih u srdašca pod metrima šuškave svile te gospoda u plišanim odijelima i venecijanskim trorogim šeširima ’tricornima’ odista su sjedili u publici pred Lukom i Stjepanom, i to u porečkom kazalištu. Ondje se, naime snima novi spot popularnih čelista.

Spot snima pulska video produkcija Medvid pod režijskom palicom Kristijana Burlovića i njegove ekipe, a dame i gospoda te djeca iz publike članovi su Udruge prijatelja Giostre. Riječ je o tristotinjak porečkih volontera koji već osmu godinu predano rade na oživljavanju povijesne baštine svoga grada, običajima, plesovima, glazbi i društvenima običajima porečkog baroka iz 18 stoljeća . Giostranti, koji svoj festival održavaju drugi vikenda u rujnu, kada grad postaje kulisa povijesnom festivalu, još su jednom pokazali dobru volju, strpljenje i veliko srce te u spotu statirali volonterski. Do sada su održali niz volonterskih nastupa, a gotovo da nema događaja povijesne tematike u Istri, a na kojem se nisu pojavili.

Uzbuđenja nije nedostajalo

No, ovo nije prvi nastup Giostranata pred kamerama i objektivima profesionalaca. Prošle su godine statirali u završnim scenama filma bosanske redateljice Jasmile Žbanić, ‘Otok ljubavi’ koji se mjesecima snimao na otoku Sveti Nikola ispred grada i u samoj starogradskoj jezgri. Poput pravih profesionalaca izdržali su cjelonoćna naporna snimanja po velikim vrućinama i prašini. Obzirom na kreativnost i hiperaktivnost naših proslavljenih glazbenika uzbuđenja ni na ovom snimanju nije nedostajalo.

>>2Cellos osvojili i Madison Square Garden!

>>2Cellos oduševili Zadar, Nina Badrić i Lupino uživali u koncertu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije