Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNA ON ŠTO JE TO

Schwarzenegger spreman razgovarati o legalizaciji marihuane

07.05.2009.
u 17:41

Svojedobno je u filmu "Pumping Iron", dokumentarcu iz 1977. koji prikazuje događaje iz 1975. iza pozornice i na pozornici u Pretoriji na kojoj je Arnold Schwarzenegger osvojio svoj šesti po redu bilderski naslov Mister Univerzum, pažnju privukla scena u kojoj se vidi kako Arnold ne samo jede pečenu piletinu i tortu, koje su bilderima "zabranjeno voće", nego i s užitkom vuče dim iz velikog, debelog jointa.

Svoj stav Schwarzenegger je potvrdio i u intervjuu za Oui 1977:

- Uzimao sam travu i haš, ali ne i teške droge. Stvar je u tome što ja radim ono što želim – a čak i dvadeset godina kasnije u intervjuu za GQ guverner Kalifornije je rekao:

- Marihuana nije droga. To je lišće.

Kad je za 25. obljetnicu filma "Pumping Iron" izašao DVD na kojem je još uvijek bila ta scena, Schwarzeneggeru nije bilo ni an rkaj pameti tražiti njezino izostavljanje da mu to ne bi naškodilo političkoj karijeri:

- Odbio bih bilo kakvo brisanje ili izmjenu te scene zbog mojeg imidža. To bi bilo neiskreno prema filmašima. Jesam pušio marihuanu i ejsam uvlačio dim. To je bilo u sedamdesetima, tako je tad bilo. Od tada je nisam ni taknuo... Kad odrasteš i postaneš zreliji, te stvari se promjene. Jedini koji je savršen je Bog.

Ali premda je više ne koristi, i službeno se kao guverner Kalifornije protivi njezinoj legalizaciji (u Kaliforniji je trava legalizirana 1996., ali samo u medicinske svrhe, uglavnom protiv glaukoma i za olakšanje posljedica kemoterapije), Schwarzenegger nema ništa protiv razgovora o legalizaciji, naročito zbog toga što bi to moglo donijeti njegovoj državi itekakve dodatne prihode, i nedavno je izjavio:

- Mislim na sve one ideje stvaranja dodatnih prihoda. Uvijek se zalažem za otvorenu debatu o tome. Mislim da bismo trebali vrlo pažljivo proučiti što rade druge države koje su legalizirale marihuanu i druge droge, i kakav je to učinak u njima imalo.

Želite prijaviti greške?