Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert na trgu

Saša Antić iz TBF-a: Svaki pojedinac u nedjelju će glasovati prema vlastitoj savjesti

TBF
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
26.11.2013.
u 10:34

– Molim ljude zdrave pameti da iziđu na referendum jer ovo je tek prvi u nizu napada krajnje desnice koji će uslijediti i već sada se trebamo boriti da ne bismo završili kao naše kolegice punkerice u Rusiji. I ne, ne mislim da pretjerujem – poručuje Mile Kekin.

Da su htjeli zaštititi obitelj, borili bi se protiv deložacija – poručili su jučer iz kampanje “Građani glasaju protiv”, koju su podržali i brojni glazbenici. Kako bi što više građana potaknuli da u nedjelju iziđu na referendum o ustavnoj definiciji braka i glasaju “protiv”, udružili su snage te će u četvrtak na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održati besplatni koncert.

Posrijedi je ljubav

Na spektaklu koji će se održati od 18 do 24 sata uime tolerancije i jednakosti za sve ljude nastupit će bendovi iz cijele Hrvatske, od Vinkovaca, Zagreba i Pule do Splita: Zli bubnjari, Punčke, Fakofbolan, Le Zbor i Čipkice, ST!llness, Kawasaki 3P, TBF i Let 3, a organizatori su najavili da bi se line-up mogao i pojačati.

Za razliku od mnoštva osoba iz javnoga života, dečki iz TBF-a dosad se nisu izjašnjavali o referendumu, no kažu da je, time što će nastupiti na koncertu, razumljivo koju će riječ zaokružiti na referendumu.

– Smatramo da je ovaj referendum potpuno nepotreban jer je riječ o civilizacijskom i etičkom pitanju, o čemu uopće ne bi trebalo raspravljati. Moramo biti tolerantni i stremiti širenju okvira, a ne njihovu sužavanju. Svaki pojedinac u nedjelju će glasovati po vlastitoj savjesti – poručio je Saša Antić iz TBF-a te dodao:

– Zašto bi nekome smetala bilo kakva različitost, to ne ulazi u moje obzore razmišljanja.

Splitski bend ST!llness priključio se kampanji jer želi stati u obranu neotuđivih ljudskih prava.

– Riječ je nečijem odabiru da živi u zajednici u kakvoj želi živjeti, a da pri tome nikog ne ugrožava. Riječ je o ljubavi, a to ne smije biti upitno. Živimo u 21. stoljeću, ne možemo više govoriti i baviti se glupostima! – kaže Ivan Jurić Yuri, pjevač ST!llnessa.

Bez pretjerivanja

Podršku koncertu dao je i Mile Kekin, pjevač grupe Hladno pivo, koji ističe da je cijelim srcem i dušom protiv.

– Molim ljude zdrave pameti da iziđu na referendum jer ovo je tek prvi u nizu napada krajnje desnice koji će uslijediti i već sada se trebamo boriti da ne bismo završili kao naše kolegice punkerice u Rusiji. I ne, ne mislim da pretjerujem. Zato još jednom poručujem svim ljudima otvorena srca i onima koji nemaju samo mržnju, nego puno ljubavi, da prekosutra dođu na Trg i pokažu koliko nas ima – poručuje Mile.

Pjevač Hladnog piva referirao se na članice skupine “Pussy Riot” koje su radi aktivizma usmjerenog protiv predsjednika Vladimira Putina završile u zatvoru.

Jučer je premijerno prikazan i spot za obradu pjesme “Ljubav za sve” koju su otpjevale brojne poznate osobe i tako se izjasnile protiv: glumica Nataša Janjić, glumac Leon Lučev, voditeljica Daniela Trbović, pjevačica Franka Batelić i drugi.

Komentara 10

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:56 26.11.2013.

Mile Kekin bi meni trebao biti neki moralni uzor? Ne hvala! . Na koncert treba doći, mirno slušati, i držati transparent: "Uzalud vam trud svirači!". . S normalnom i tihom većinom: ZA!

Avatar kamenjar
kamenjar
11:28 26.11.2013.

svakom otvorenog uma jasno je da su na stranu PROTIV stali rijetki većina šuti jer je ZA

Avatar PrincTame
PrincTame
11:51 26.11.2013.

Mile Kekin kaže "...i već sada se trebamo boriti da ne bismo završili kao naše kolegice punkerice u Rusiji." Čovjek očito nije upućen u situaciju u Rusiji, tko je tamo što , kako i kada rekao.. te na koji način napravio. Mene bi osobno bilo sram, a vjerujem i svaku normalnu osobu, da komentiram nešto što nemam blage veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?