Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Samsung prvi nudi kameru od 8 megapiksela na mobilnom telefonu

sams-txt.jpg
import
02.09.2008.
u 20:05

Mobilni telefoni uskoro bi u potpunosti mogli zamijeniti digitalne foto-aparate, barem kada je o prosječnim korisnicima riječ. Nakon što smo se već uvjerili u moć kamera na Sony Ericsson telefonima iz serije Cyber Shot, nove dobre vijesti stižu nam iz Samsunga.

Ta je tvrtka proizvela mobilni telefon s kamerom od 8 megapiksela što je ekvivalentno današnjim foto-aparatima. Novi telefon nosi oznaku i8510, opremljen je bljeskalicom, a ovih bi se dana trebao početi prodavati u Velikoj Britaniji.

Korisnici su često kritizirali lošu kvalitetu kamera na mobilnim telefonima jer je s dosad najmoćnijih 5 megapiksela bio opremljen samo Sony Ericsson k850 dok je njegov prethodnik, k800 imao sasvim solidnu kameru od 3 megapiksela. U Samsungu su shvatili da tržište traži još bolji proizvod te su proizveli telefon za koji vjeruju da će promijeniti tržište.

U proteklih pet godina, kamere na mobilnim telefonima evoluirale su od skromnih 1 megapiksela do današnjih 8 koliko nudi Samsung i8510. Novi telefon iz Samsunga izgledom i funkcijama najviše podsjeća na Nokiju N95 koju mnogi vide kao najvećeg konkurenta Appleovom iPhoneu.

(A.Be.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?