Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

RTL prvi uhvatio ministra Linića, koji je objasnio kako se fiskalno cjenkati na tržnici oko rajčice

Slavko Linić
Sanjin Strukić/PIXSELL
03.07.2013. u 14:00

Mahanjem rukama reporterka NoveTV kao da je pokrenula kolonu kamiona i kombija koji su 30-ak sati čekali na granici drugog hrvatskog eu-dana

Kad je Nataša Božić s RTL-a najavila ministra financija Slavka Linića, kao gosta njihova središnjeg dnevnika, svekoliko je gledateljstvo, a ne samo dežurni tv-pečatnjak, moralo protrnuti od zebnje da će trilokaciju istoga ministra morati gledati na još dvije televizije, čije informativne emisije slijede. Ali, figa! Nataša je imala najviše sreće (tj. vještine i znanja) pa je prva dovukla ministra na Markov trg, u čijem je znaku prošao drugi hrvatski eu-dan, kako zbog fiskalnih blagajni na tržnicama tako zbog 30-ak sati čekanja kamiondžija na hrvatskim graničnim prijelazima. Naime, dok NovaTv nije ni posegnula za Linićem, HTV ga je uredno najavio, pa prolongirao zbog tehničkih problema i na koncu odjavio do Dnevnika3 tek s obećanjem da će ondje doći.

No već je Linićevo pojavljivanje na RTL-u bilo dovoljno jasno da od povlačenja fiskalnih blagajni s tržnica nema, jer on u njima prije svega vidi \"kontrolu kolanja gotovine i robe\", a što se cjenkanja tiče, ministar financija kaže kako nema problema da rajčica ujutro stoji 10, u podne osam, a u 14 sati dvije kune. \"Sve aparat podnosi\", lakonski će Linić.

Ali dok aparat sve podnosi, pitanje je što se sve može podnijeti u kamionu i kombiju, od kojih su neki čekali čak 30 sati na graničnom prijelazu zbog eu-papirologije, pa jedan vozač kombija upravo ministru Liniću poručuje neka on jednom sjedne u kombi te gladan i žedan čeka red na granici, a ne da kroz nju projuri u pratnji policijskih rotirki.

Bilo je to, naime, najvažnije hrvatskog dana drugoga u EU. Toliko važno da je reporterka NoveTV Anita Martinović mahala i mahala rukama u izravnom javljanju i kao da je sama pokrenula kamione koji su dotad stajali iza njezinih leđa.

PLUS

Jasno, precizno i jezgrovito odlika je priloga Željka Raića o novim nemirima u Egiptu, tj. arapskom postproljeću iliti ljetu, kako po dobu godine tako i po užarenosti koja slijedi.

MINUS

Za gledatelje s crno-bijelim tv-om: reportažica na NovojTv o uredićima i zahodićima naših europarlamentaraca u Bruxellesu trebala je biti veća, da nacija zajednički podijeli tu muku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?