Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN IVANIŠEVIĆ

Rat paparazzima Ivaniševićevom kaznenom prijavom

15.12.2008.
u 18:29

Odvjetnički ured Miljević uime Gorana Ivaniševića i Tanje Dragović podnio je ovih dana prijedlog za kazneni progon Kristijana Tabeta, koji je na internetskoj stranici Poznati.net prošle godine u listopadu neovlašteno objavio fotografije Tanje Dragović u društvu njezine maloljetne djece, koje je isto tako neovlašteno snimio.

Fotografije bez dopuštenja
– Kristijan Tabet je kriomice iz susjednog stana u Dalmatinskoj ulici gdje žive Goran Ivanišević i Tanja Dragović fotografirao njih i njihovu malodobnu djecu, i to bez dopuštenja. Zbog toga smo najprije podnijeli kaznenu prijavu koju je Državno odvjetništvo odbacilo pa smo podnijeli prijedlog za kazneni progon Općinskome kaznenom sudu jer je po članku 131. Kaznenog zakona neovlašteno snimao i prisluškivao naše klijente – objasnila je odvjetnica Gorana Miljević.

Sud će provesti istražne radnje protiv Tabeta, a prvo ročište zakazano je za kraj prosinca.

Moguć zatvor
– Ne želim još ništa komentirati, cijela stvar će se riješiti pravnim putem. Taj progon i tužba nemaju nikakve osnove, dokaz tome je što je i Državno odvjetništvo odbacilo tužbu – komentirao je Kristijan Tabet svoju situaciju. Dodao je kako to nisu njegove fotografije, te će sve to i dokazati na sudu.

Ako se Tabetu dokaže krivnja, prema članku 131. Kaznenog zakona po kojem ga se tereti, čeka ga novčana kazna ili zatvorska kazna do jedne godine.

Želite prijaviti greške?