Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LISA U ZEMLJI ŠARENILA

Raj patchworka začinjen luksuzom

09.12.2008.
u 13:15

Jedna od najpoznatijih mladih dizajnerica namještaja Lisa Whatmough odnedavno među svoje klijente ubraja Stellu McCartney i fotografa Marija Testina. U minimalističkom trendu koji prije svega njeguje čiste plohe oslobođene suvišnih detalja, Lisin stil iskače svojom toplinom i šarenilom takozvanog patchwork stila.

Galerija slika

Sve popularnija dizajnerica nekadašnja je slikarica i kiparica koja je zbog tragičnih okolnosti u jednom razdoblju svoje mladosti odlučila promijeniti život i ostvariti svoje profesionalne snove. Nakon što joj je umrla majka, a najbolja prijateljica oboljela od raka dojke, Lisa je odlučno pokrenula tvrtku "Squint" ("škiljiti"), danas poznatu ponajprije po ukrašenim naslonjačima čija je cijena oko 15.000 funta.

Naziv kompanije  inspririran je rečenicom jednog od Lisinih profesora koji je tvrdio da su predmeti puno zanimljiviji ako ih se gleda škiljeći.

Prvu veliku priliku Whatmough je dobila 2005. godine na tjednu mode u Londonu koji joj je omogućio i upoznavanje svojih današnjih modnih klijenata. Najnoviji Squintov projekt je uređenje trgovina cipela slavnog Christina Louboutina.

- Fantastično je raditi s Christianom. Kreativan je i ekscentričan. Dao nam je otvorene ruke u izradi namještaja, ali nam je pokazao i fotografije prijašnih trgovina kako bismo imali bolji uvid u njegove želje - otkrila je Lisa.

Njezine kreacije pravi su raj patchworka u kojem vladaju japanska svila i blještavilo tehnokolora, koje u pravilu Lisa suprotstavlja bijelim ili sivim podovima i zidovima.

(T.Ko.)


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?