Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prosvjedi nakon gradnje vodovoda: Izvođač ostavio štetu i nered

24.11.2008.
u 17:24

Opravdani su sve glasniji prosvjedi stanovnika nekoliko pounjskih sela zbog štete i nereda koji su ostavili graditelji magistralnog vodovoda između Dvora i Kozibroda, duga 13 kilometara. Vodovod je gradila tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, a radove je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva s četiri milijuna kuna.

- Opravdani su prosvjedi Pounjaca zbog štete koju je nanio izvođač radova. Mi smo prije početka gradnje vodovoda od naših građana tražili da dopuste izvođaču radova pravo služnosti na njihovim nekretninama. Nitko se nije tome usprotivio jer je dogovoreno da poslije završetka radova izvođač sve uredi i da bude kako je bilo prije početka radova - kaže Franjo Juranović, donačelnik Općine Dvor.

Dodao je kako je u općinu pristiglo više od 80 pritužaba građana kojima štete i nered nakon radova čine velike probleme.

- Pritužbe su osnovane, u što smo se i sami na terenu uvjerili. Prilazni mostovi dvorištima i njivama nisu popravljeni. Na privatnim su posjedima ostale velike količine građevnoga materijala, nisu ga uklonili... Oštećene su i dvorišne ograde. Čak je ispred vatrogasnog spremišta u Divuši ostao nered. O svemu tome obavijestit ćemo mjerodavno ministarstvo i tvrtku Hrvatske ceste - upozorava Juranović. Isto tako u dvorskoj nadcestariji prigovaraju da izvođač radova nije ostavio uredno područje na kojem obavljao radove.

- Da bi radovi uopće i mogli započeti, izvođač radova je morao za ishoditi suglasnost za to Hrvatskih cesta. Izvođač radova morao je obaviti posao nije postupio suglasnost poštovao, odnosno dovesti sve u zatečeno stanje prije početka radova. Upozorili smo na opasnost koju mogu prouzročiti svojim ponašanjem. Ni jedan propust koji su kopanjem zatrpali, nisu očistili, pa se vode može razlijevati pio cesti, što može biti opasno za vozače.

Na kolniku uz koji se postavljao vodovod nisu vratili stupiće, a na 13 kilometara su vraćena samo tri stupića. Mnogo je oštećenih prometnih znakova, a opasna je i bankina jer nije zbijena. Upozorili smo kako smo o svemu izvijestili Hrvatske ceste jer je riječ o prometnoj državnoj cesti - rekao je Ilija Stipić, šef dvorske Nadcestarije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?