Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UREĐIVANJE STANA POVRŠINE 50 KVADRATA

Profinjeni bijeli mali-veliki stan

19.02.2009.
u 11:24

Stan površine pedesetak kvadrata uređen je kao svojevrstan izložbeni prostor odnosno ogledni primjer mogućeg istog ili sličnog uređenja ostalih stanova koji se prodaju u zgradi u zagrebačkim Srednjacima. S neutralnim koloritom, ravnim linijama namještaja, prozračnim zastorima i istom podnom oblogom od izbijeljena hrasta u svim prostorijama (osim dijela kuhinje i kupaonice gdje je na podu nježnosiva keramika) postignut je osjećaj povezanosti u jedinstvenu cjelinu, a uz to se stan doima većim.

Jednostavno i prostrano
Prevladava bijela boja (zidovi, komoda, ormari, kuhinjski i kupaonski elementi, sanitarije) koja je oplemenjena namještajem i dekorativnim dodacima toplog kolorita koji stanu daju živost i dinamiku.

Gotovo sav namještaj, rasvjeta i dekorativni dodaci kupljeni su Ikei, osim kuhinjskih elemenata i ormara koji su izrađeni po mjeri.

U dnevnom boravku pozornost privlači zanimljiva igra bojama (stolica, sofa, ukrasni jastučići), a deblji čupav sag čini sobu još toplijom. Metalno-staklena konstrukcija stolića, slična konstrukcijama komode i polica, daje prostoru prozračnost i osjećaj čistoće. Na policama su tamne skulpture koje posebno dolaze do izražaja u kontrastu s bijelim zidom i komodom te prozirnom policom.

U dijelu je dnevnog boravka prema kuhinji bijeli stol za blagovanje i stolice kombinirane s crnim dekorativnim elementom, što unosi dašak elegancije. I kuhinja je bijela, najjednostavnijih ravnih linija. Bijelo se proteže i hodnikom koji vodi u sve prostorije, a i kupaonica je svijetla, s crvenim okruglim sagom kao toplim detaljem.

Spavaća soba opremljena je samo najosnovnijim namještajem: posteljom, ormarom sa zrcalom i noćnim ormarićem.

Oživljujuće tapete i boje
Dašak originalnosti unose tapete zanimljivog uzorka koje su postavljene na dijelu zida na kojemu je i televizor. Slika toplih, žarkih boja iznad kreveta puni sobu energijom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?