Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Biočina
Autor
Marko Biočina

Privid depolitizacije HTV-a

'19.12.2012., Zagreb - Predstavljanje novog informativnog kanala Hrvatske radiotelevizije, HRT 4. Program bi trebao poceti s emitiranjem 24. prosinca. Uz program, predstavljena je i nova voditeljska e
'Goran Jakus/PIXSELL'
20.03.2013. u 12:00

Je li smjenjivanje na HTV-u stvar struke ili politike. Nažalost, nikad nećemo doznati

Smjenjivanje voditelja informativnih emisija na Hrvatskoj radioteleviziji nije ništa novo. U posljednjih desetak godina bilo ih je toliko da i na samom HTV-u vjerojatno ne znaju točan broj. Ipak, svima je zajedničko jedno. Svako, ali baš svako od njih dovođeno je u vezu s određenim političkim motivima. Utoliko ni najnovije smjene u uredničkoj postavi Dnevnika 3 ne čude. HTV-ov informativni program, treba to jasno reći, vjerojatno nikada nije bio kritičniji prema aktualnom premijeru i vladajućoj stranci.

Rješava li se javna televizija napokon mentaliteta po kojem su novinari “društveno-politički radnici”? Do jučerašnjeg smjenjivanja činilo se tako, no onda je troje urednika smijenjeno nakon što ih je javno kritizirao premijer. Bi li zbog svog profesionalnog propusta bili smijenjeni i da tih kritika nije bilo? Nažalost, to nikad nećemo doznati, pa sa zaključkom o depolitizaciji HTV-a ipak treba pričekati.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:29 20.03.2013.

HTV ima četiri programa na kojima svatko može naći nešto za sebe. A i lupa se po vladajućima. Bilo bi neozbiljno tražiti hljeba preko pogače jer su još svježa vremena Smiljka Šagolja, Dunje Ujević, Obrada Kosovca i legendarnih MoKrišta.

MA
marcellus
17:30 20.03.2013.

Što se tu ima misliti, radi se o politici, ne o struci. Pa nisu oni smijenjeni zato jer su jednoj saborskoj zastupnici dozvolili da se javi u dnevniku, jer bi bilo neprofesioalno da se samo zastupnici SDP-a smiju javljati. Smijenjenieni su jer se pojavio u dnevniku netko tko je dao lošu ocjenu komunikacijskim sposobnostima umišljenog mulca na vlasti.

CV
crna vrana
16:36 20.03.2013.

Je li smjenjivanje na HTV-u stvar struke ili politike. Nažalost, nikad nećemo doznati ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolumnist ovom dvojbom relativizira stvari i pokušava kako tako eskulpirati boljševičku vlast i partijsku poslušnost glavnog ravnatelja na Prisavlju. Kad šutnu Šprajca, koji je središnji Dnevnikk javne telke pretvorio u svoj privatni blog, onda ćemo biti sigurni da je depolitizacija krenula ! Do tada sve je poznato i tansparentno (hrv. prozirno ) na partijskoj sjeverno-korejskoj telki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?