Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Propadalo

'Žene koje su me ostavljale moje su najveće muze'

Ivica propadalo
Goran Jakuš/PIXSELL
04.10.2013.
u 19:14

Četrdeset godina nakon – naziv je obljetničkog koncerta Teške industrije kojim će ova rock grupa 15. listopada u Lisinskom proslaviti četiri desetljeća od osnivanja.

Četrdeset godina nakon - naziv je obljetničkog koncerta Teške industrije kojom će ova rock grupa 15. listopada u Lisinskom proslaviti četiri desetljeća od osnivanja. Na pozornici će im se pridružiti i gosti Arsen Dedić, Zoran Predin, Kemal Monteno, Halid Bešlić i drugi s kojima je vođa grupe Ivica Propadalo dobar prijatelj.

Žene su totalni nadrealizam

– Duhovitost i ironija Arsena Dedića nemaju premca! Prije desetak godina radio sam mu scenografiju za veliki koncert u Opatiji. Tad je bio jako bolestan, ali je bio izuzetno susretljiv oko rješenja scenografskih detalja. Koncert je, naravno, uspio, a ja sam malim dijelom pridonio tome svojom efektnom scenografijom. Nekoliko dana poslije nazvao me da mi zahvali i rekao: “Idem sutra za Padovu na operaciju, pa evo da ti prije puta zahvalim na dobro obavljenom poslu, i moram ti reći da mi se tvoj kič sve više počinje sviđati” – sjeća se Propadalo. Prije tri godine u Tešku industriju došla je atraktivna pjevačica Lea Mijatović, a Ivica kaže da su adekvatnu zamjenu za Seida Memića Vajtu dugo tražili.

– Lea je glazbeno čudo. Takav vokal se rijetko susreće. Kad smo je gitarist Vedad Hadžiavdić i ja čuli na afteru Šibenske šansone, gdje je pjevala s grupom Buđenje, rekli smo: to je to – kaže autor statue Dore koji odluku da Hrvatska iduće godine ne ide na Eurosong komentira s gorčinom.

– Mi smo majstori za uništavanje dobrih stvari. Tko je taj da ovom jadnom hrvatskom narodu ukine takav vid zabave i natjecanja s ostatkom Europe. Doru treba vratiti i sav taj glamur i “kič”. Neka ponovno i publika sudjeluje u izboru. Teška industrija je s pjesmom “Majske kiše” uvjerljivo pobijedila na međunarodnom festivalu Sunčane skale koji zbog sudjelovanja predstavnika 11 zemalja Europe zovu i Mala Eurovizija. Da smo predstavljali Hrvatsku ove godine na Eurosongu s tom pjesmom, siguran sam da bismo se plasirali među prvih deset zemalja – ističe umjetnik koji je uvijek imao svoje muze.

– Žene su totalni nadrealizam i uvijek su me pokretale, pogotovo one koje su me ostavljale. Nastojao sam im pokazati što su izgubile – kaže sa smiješkom ovaj, kako se opisuje, džentlmen i vječni romantik.

Bas-gitara za unuka Andru

– Najromantičnije što sam napravio za ženu je to što sam joj skuhao večeru u koju sam uložio toliko ljubavi da bi se prejela do te mjere da ne bi imala volje ići kući do jutra – otkriva 63-godišnjak koji je svom danas dvoipolgodišnjem unuku Andri za prvi rođendan poklonio bas-gitaru s posvetom, repliku “violinke” Paula McCartneya.

– Osim još unuka priželjkujem i puno više Hrvata koji će potisnuti ove nesposobnjakoviće što nas loše vode. A i ja sam toliko u snazi da na tom planu mogu još dati svoj osobni doprinos. Imam dokaz za to, sina Marka i kćer Lanu, dvoje jako sposobnih ljudi, koji se mogu brinuti za sebe i svoje bližnje – ponosno kaže.

>>Lea Mijatović: Veseli me što ću prvi put pjevati s Kemalom Montenom

>>Teška industrija 40 godina nakon

 

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije