Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.10.2016. u 08:40

Mandarini iz Mosta nisu se stigli razgranati, no teško da će HDZ i SDP bez otpora poslati članove stranke i obitelji, rodbinu i prijatelje na ulicu

Istina, ukidanjem gradova i općina koji se ne mogu sami financirati, mogle bi se uštedjeti stotine milijuna kuna. Bez posla bi ostali mnogi gradonačelnici, načelnici, pročelnici, viši i niži savjetnici, administrativni referenti – upisničari, referenti za imovinsko-geodetske poslove, referenti za uredsko poslovanje, referenti za pisarnicu i arhiv, referenti za pripremu sjednica Gradskog vijeća, referenti – komunalni izvidnici, upravni referenti za razrez komunalne naknade, samostalni upravi referenti za pravne poslove, računovodstveni referenti za lokalnu gradsku riznicu, referenti informatike i održavanja, administrativni referenti za upisnik predmeta i očevidnike, viši referenti za analitičko-planske poslove, viši referenti za europske integracije, razvojne planove grada i javnu nabavu, referenti za računovodstvo proračuna – koordinatori računovodstveno-financijskih poslova, viši upravni referenti za javna davanja i poreze, referenti za javne potrebe, administrativni referenti za prometno redarstvo, referenti daktilografi, referenti za mjesnu samoupravu i poljoprivredu, referenti za infrastrukturu...

Duga je lista radnih mjesta u 428 općina, 127 gradova, 20 županija i Gradu Zagrebu. Najviše će u najavljenom rezanju broja gradova i općina koje za plaće izdvajaju više od 15 posto proračuna stradati upravo referenti, službenici i namještenici koji rade u uredima u koje su neki stigli prema zasluzi, a neki iz usluge.

I sam Božo Petrov izjavio je u Čakovcu da su naišli na tvrdokoran sustav SDP-a i HDZ-a. “Brojni su ljudi ovisni o tom sustavu. Ne moraju danas svi imati članske iskaznice da bi dobili posao. Nažalost, SDP i HDZ su doslovno prisilili ljude na to žele li pronaći posao, pogotovo u javnoj upravi”.

Mandarini iz Mosta u tome su svakako u prednosti jer se nisu ni stigli razgranati, no teško da će HDZ i SDP bez otpora poslati članove stranke i obitelji, rodbinu i prijatelje na ulicu. Pa javno će se spaljivati stranačke iskaznice i razvrgavati kumstva!

– Zašto si otjerao Jelina malog na burzu? Kako ću ja sad njoj pred oči? – ridat će majka u slušalicu kudeći sina, novog zastupnika koji se drznuo glasati za redukciju gradova i općina, a osobno je prije tri godine, kao općinski načelnik, urgirao da se malog hitno zaposli kao pomoćnog referenta za protuterorističku zaštitu i održavanje poljskih putova.

Lako je Mostu po tuđima udarati, no što će najveće stranke sa svojim referentnim listama vjernih glasača? Kamo će svi ti ljudi? Hoće li na ulicu ili k privatnicima, pa će ih se “outsourcati”? S (grado)načelnicima bit će već lakše. Neki će portal za dvije godine objaviti naslov “Bahati lokalni šerif dobio otkaz i nećete vjerovati što mu se dogodilo”, pa kad kliknete na članak, doznat ćete da se čovjek odmah zaposlio, i to kao viši referent u nekom ministarstvu.     

>> Pročitajte biografiju novog predsjednika Sabora Bože Petrova

Komentara 1

PL
plavokosi
09:50 15.10.2016.

Da, zaposliće se ali u Zagrebu! Mala mjesta će I dalje ostajati sve pustija a poljoprivredom će se baviti samo u Zagrebačkim vrtovima. Isti će onda prigovarati što je kilogram voća ili povrća tako skup, jer zaslužni građani trebalibi imati jeftinu hranu I skupo iznajmljivati svoje podrume onima koji moraju se seliti jer država pomaže samo onima koji su u Zagrebu, odnosno onima gdje su ministarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije