Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.02.2019. u 20:00

Vrijeme slabih ministara, a jakog premijera trebalo je davno ostati iza nas

U HDZ-u vlada svojevrsni zavjet šutnje ili kontroliranih izjava i intervjua kako bi se opasnost od nečije provale, proklizavanja, a manje vjerojatno kritike vrha stranke, svela ma minimum tri mjeseca uoči europskih izbora. I baš kada se svaki nastup nastoji strogo kontrolirati, HDZ-u u javnost procuri nevjerojatna izjava o povjerljivosti kojom se članove HDZ-a htjelo obvezati na potpunu šutnju i neotkrivanje informacija dok im HDZ ne odobri govoriti.

I dok vrh HDZ-a, sumnjajući valjda u sposobnost svojih ministara i ostalih stranačkih dužnosnika, teškom mukom odobrava intervjue, posebice novinske, razotkriva se da propustom istog tog vodstva HDZ upravo trpi štetu jer su, sudeći prema objavljenoj izjavi o povjerljivosti, kao stranka ispali totalitaristi koji obvezu šutnje pretpostavljaju i sudovima i policiji. HDZ je kao najveća stranka uvijek volio glumiti primadonu, pa i ne začuđuje da jedino ta stranka od svih parlamentarnih nije odgovorila na osam jednostavnih pitanja u sklopu Večernjakove teme o europskim izborima. I dok HDZ nepotrebno nameće šutnju, ne otkriva karte i kada su one odavno otkrivene, događaju mu se veliki propusti kojima se mediji onda danima zabavljaju.

Poseban je HDZ-ov problem i to što ministri imaju vrlo malo autonomije pa za svaki intervju moraju tražiti odobrenje u Vladi. Po autoritetu i integritetu pamti se jedino Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade, koja nikakve PR timove Vlade ili HDZ-a nije molila dozvole za svoje istupe. Posebna razina problema jest i ta što se HDZ upravo suočava i s neprimjerenim izjavama političkih čelnika iz vlastite obitelji europskih pučana. Potaknuti europskim izborima, europski političari otpustili su sve kočnice pa lupetaju poput Tajanija o “talijanskoj Istri i Dalmaciji”.

S politikom šutnje Plenković će se teško nositi s, očito, prljavom kampanjom koja slijedi do svibanjskih izbora za Europski parlament. Uostalom, na cijeni su jaki političari jakih osobnosti koji se ne libe reći ono što misle, a HDZ uporno ušutkava i sputava svoje dužnosnike u strahu da ne zabrljaju. Vrijeme slabih ministara, a jakog premijera trebalo bi biti iza nas. Ako je netko zaslužio biti u Vladi, onda za to valjda ima nešto više potencijala i kvalitete od pustog stranačkog izbora i zadovoljavanja stranačke baze. Ako je istina suprotna, onda ne čudi da je mainstream postao sve manje cijenjen...     

Video: Evo kako je Plenković objasnio svoje ponašanje u incidentu s Grmojom

Ključne riječi

Komentara 6

OO
onako_ovlaš
21:08 13.02.2019.

pa premijer je inhibiran tip,onako socijalistički kako se i odjeva,nema on nikakav demokratski potencijal,da ne kažem šarm,dapače s vremenom,nakon što se prodao kao spas uplašenom hdz,hdz koji se boji političkog stečaja,pokazuje elemente totalitarne psihe.niti on treba hrvatskoj niti ona treba njega

SV
svakogdana
22:24 13.02.2019.

možda da probaju s ovakvom izjavom Danas, kada postajem hdz-ovac Dajem časnu reč: Da ću marljivo krasti i lagati poštovati škegru i šeksa, i na svakom koraku trkeljat o masonima i udbašima biti čovjek koji će žderat i lokat svaku svaku večer Da ću voleti druga pupovca srpsko narodno veće Čuvati ukradeni novac u podrumu vucarat se sa ljubavnicama I ceniti sve lopove sveta koji žele od hrvatske napraviti pustu zemlju kako bi ju škegro i njegovi kompanjoni kupili za kunu i prprodali strancima. među prvim potpisnici ove izjave su bili košić,bozanić,huzjak, janica kostelić,zlatko dalić,davor ivanković,milan ivkošić, iva puljić šego,ivica relković, ante gotovina.........

GV
golub Vaso
07:52 14.02.2019.

priznajem samo sud partije, tko je ono rekao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije