Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.04.2016. u 11:00

Da je u Hrvatskoj na snazi pravilo njemačkog Bundestaga po kojem se nedolazak na sjednicu kažnjava s 200 eura, Kajtazi biostao bez plaće

Veljko Kajtazi saborski je zastupnik čak 12 nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Predstavlja austrijsku, bugarsku, njemačku, poljsku, rumunjsku, rusku, rusinsku, tursku, ukrajinsku, vlašku, židovsku i romsku manjinu pa bi se možda trebao i klonirati da pokrije tako širok spektar interesa. Iako nominalno predstavlja čak 12 manjina, Kajtazi u praksi nije predstavljao nijednu jer prema službenoj evidenciji Sabora u ožujku nije bio ni na jednoj plenarnoj sjednici.

Da je u Hrvatskoj na snazi pravilo njemačkog Bundestaga po kojem se nedolazak na sjednicu kažnjava s 200 eura, Kajtazi bi prema računici Jutarnjeg ostao bez plaće. No čak i da primijenimo njemačko kažnjavanje prema zastupnicima, Kajtazija bi spasili putni troškovi jer je, dok su kolege sjedili u Saboru, doslovce prokrstario cijelu zemlju.

Prema podacima s njegove web-stranice, u samo mjesec dana posjetio je četiri županije, 12 gradova i općina, dva ministarstva, HOK, Policijsku akademiju, veleposlanika Indije i zagrebačku Elektru. Očito nije ljenčario, ali kao da ga „mjesto ne drži“ pa nikako da odradi i puno radno vrijeme u Saboru.

>> Uputio susjeda da se žali ministru pa za 15 dana postao ministar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije