Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.10.2019. u 10:58

Njezini novi/stari euro-poslodavci nisu sitničarili ni inzistirali niti se zamarali tričarijama poput podrijetla njezine imovine koju im je nevoljko i sporadično prijavila, no za nevolju, napadaju je domaći šakali, zavidni i jalni balkanski primitivci

Nema toga što ti naš čovjek neće oprostiti, samo uspjeh nikada – prevrće Dubravka Šuica po svojim mislima zadnjih dana ovu narodnu, autentičnu hrvatsku mudroliju. Za one koji je ne znaju, riječ je o negdašnjoj dubrovačkoj profesorici engleskog i njemačkog jezika, čiji društveni uspon, s dužnostima u Gradu i Županiji, kasnije Zagrebu i Bruxellesu, koincidira s pripadnošću stranci, onoj koju nazivaju i vjerodostojnom.

Nakon dvadeset godina lokalne, deset godina nacionalne i osam godina europske politike, ni po čemu – osim po sposobnosti za političko preživljavanje – posebna Šuica, ni po jednom projektu za Grad i Županiju upamćena, evo je danas u bijelome svijetu, gdje predstavlja Hrvatsku i odnedavno figurira kao potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju, štogod to značilo i Europi i Hrvatskoj donijelo.

I nitko se tu ni osvrnuo ne bi, da taj siloviti uspon društvenom ljestvicom nije, pak, bujao paralelno s podugačkom, za hrvatske okolnosti, impresivnom imovinskom karticom. Kako se posljednjih dana moglo čuti, njezini novi/stari euro-poslodavci nisu sitničarili ni inzistirali niti se zamarali tričarijama poput podrijetla njezine imovine koju im je nevoljko i sporadično prijavila, no za nevolju, napadaju je domaći šakali, zavidni i jalni balkanski primitivci, naporni i uporni kao one male prozirne stjenice što ove rane jeseni padaju s grana. Znatiželjni su doznati kako je Šuica, prema dostupnim podacima, 2000. godine posjedovala jedan (dvosobni) stan, a koju godinu kasnije imovinu procijenjenu na pet milijuna eura. Zlobnici joj sada spominju vila na Pločama u Dubrovniku, kuća u Cavtatu, kuća na Pelješcu, stan u Zagrebu, stan na Lapadu, vikendicu u Risovcu pokraj Blidinjskog jezera u Hercegovini, jahtu, vez na najskupljem metru luke i tri automobila.

Zlobne i zavidne, međutim, uporno zanima kako je uspjela, radeći isključivo u javnom i državnom sektoru, steći imovinu procijenjenu na pet milijuna eura pa sada Dube, kako je nazivaju prijatelji, u vatru baca svoga muža, kapetana duge plovidbe. Stijepo Šuica je, istina, navigavao na strancu, kao i mnogi dalmatinski muževi, nešto je Stijepi ostalo i iza pokojnih roditelja, kao i mnogim dalmatinskim muževima, no tko od njih posjeduje imovinu procijenjenu na pet milijuna eura? No, na stranu i Stijepo. Nije on cijelu karijeru izgradio na pozicijama javne službenice nego njegova žena: kao profesorica, ravnateljica gimnazije, potom saborska zastupnica, gradonačelnica i eurozastupnica. Tko je u obitelji Šuica, zapravo, stari morski vuk, nije ničija briga.

No, ako su mračna vremena komunizma – kada se imućnima u ime ravnopravnosti i jednakosti otimala imovina – daleko iza nas, i ako odavno nije ni grijeh ni sramota ni kazneno djelo zaraditi i imati, zašto, do đavola, Dubravka Šuica ne položi račune onima kojima ima zahvaliti za imovinu procijenjenu na pet milijuna eura? A to nisu ni GONG ni opozicija koji je sada buše, nego građani: oni koji su je birali kao i oni koji su putovanje ove kapetanice duge plovidbe samo nijemo gledali, i plaćali.

VIDEO Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...

Komentara 46

DU
Deleted user
11:31 02.10.2019.

Svi znaju da su kapetani duge plovidbe na vrlo visokim plaćama, da imaju i bonuse - a da se ne govori o "nestašnim" koji se natuku novaca na akcijama poput šverca whiskey-a na libijsku obalu, svojedobno. I u medijima stalno napadi na Šuicu, a manjka objektivnog prikaza koliko se kapetan na strancu može obogatiti - plus dodatno, ako je mudro investirao, oploditi kapital u dubrovačkom području, gdje su nekretnine među najskupljima u Hrvatskoj. I onda se stvori privid u kontinentalnoj Hrvatskoj, koja uglavnom pojma nema o pomorskim plaćama i statusu, da je ona sve to "sklonila" baveći se politikom. Kako prozirno! Pa dajte ljudima koji žive daleko od mora bar približan orijentir kako je unosno ploviti desetljećima na "strancu" - ne ih ovako uvaljati u neku pitu od .... da povjeruju u tezu da Šuica ovo ili ono, baveći se politikom.

MI
Milas
11:35 02.10.2019.

Navigavati na stranom brodu jednako je velika lova, pa se nasljedilo od roditelja, pa je ona imala veliku placu i sve to puta 25 ili 30 godina staza. Bilo bi cudno da nemaju. SDPu bi bilo draze na njenom mjestustu vidjeti onu PIPL MAST TRAST AS i ne bi je pitali za imovinu.

BC
Bc107
11:22 02.10.2019.

"Zašto do đavola... ' večernje novosti ili list?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije