Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.12.2019. u 08:52

Padne li Kolinda, pada i Plenković

Anketama ne treba previše vjerovati kad je riječ o postocima, no, obično pouzdano otkrivaju trendove, a oni su jasni, razlike između tri vodeća kandidata se smanjuju i baš nitko ne može dati ruku u vatru koji dvojac će na koncu ući u drugi krug. Dakle, neizvjesnost je takva da bi se lako moglo dogoditi da favorit ostane – kratke suknje.

No, ono što se na temelju tih trendova čini vrlo izvjesno jest da će Miroslav Škoro, ako uđe u drugi krug, gotovo sigurno postati 5. predsjednik RH! Naravno, preostaje mu ta “sitnica”: u prvom krugu preskočiti Zorana Milanovića ili – Kolindu Grabar Kitarović. No, to više nije posve nemogući scenarij!

Negativni trend koji doživljava aktualna predsjednica pokazuje da nije nemoguće da će i ona poput Ive Josipovića uprskati ono što se još prije nekoliko mjeseci činilo kao unaprijed dobivena bitka. A ishodište svih njenih problema je u trenu kad je dopustila da joj Andrej Plenković najavi kandidaturu za drugi mandat.

Ili kad je on sam sebi to dopustio, sasvim svejedno. Od tog trenutka svi neprijatelji Andreja Plenkovića postali su i njeni neprijatelji, slijeva, ali i s desna. Mnoštvo onih koji su se samo koji mjesec ranije zaklinjali u njeno ime, u tom momentu okrenuli su se protiv nje. Nikakvi gafovi njima ne bi smetali, samo da nije svoju budućnost stavila u Plenkovićeve ruke, nakon čega svaki falši ton postaje neoprostiv grijeh.

I nije toliko problem za K. Grabar Kitarović što je njena budućnost na Pantovčaku u Plenkovićevim rukama, već što je Plenkovićeva u Banskim dvorima u njezinim rukama. Padne li ona, pada i Plenković. I zato će rušiti nju. E sad, tko je taj koji teoretski može učiniti? Ponovit ću, anketama ne treba previše vjerovati, ali one ipak oblikuju svijest birača, vrlo često su samoispunjavajuće proročanstvo, čak i kad potpuno promaše postotke. A dosadašnje ankete ukazuju na to da Milanović smanjuje razliku, ali da u drugom krugu jednostavno ne može dosegnuti kritičnu masu. Nema otkuda dovoljno narasti.

Uđe li Zoran Milanović u drugi krug, Kolinda Grabar Kitarović vrlo vjerojatno ostaje predsjednica RH, a Plenković premijer. No, ishod s Miroslavom Škorom u drugom krugu može biti potpuno drugačiji. Škoro je upravo pozvao birače HDZ-a da mu daju glas, jer da je on mnogo autentičniji zastupnik njihovih svjetonazora, za razliku od “Plenkovića koji je izdao Tuđmana”. No, to možda neće biti dovoljno za ulazak u drugi krug. Ključ za drugi krug dobit će tek ako nađu načina da dijelu glasača s ljevice dokažu da Milanović ne može pobijediti Kolindu Grabar Kitarović, te da to može samo Miroslav Škoro.

Što može Zoran Milanović? To je političar koji kaže da nikad za sebe neće sam reći da je pošten, te da ne vjerujemo onima koji sami sebe tvrde da su pošteni. Problem je što on sam za sebe tvrdi da je normalan i da jedini ima karakter! No, kad na siru, primjerice, piše “s karakterom”, onda znaš što to znači, to je kod, upozorenje. A znaju to i mnogi birači SDP-a, kako oni koji ga ne mogu smisliti tako i njegovi prijatelji, oni koji na društvenim mrežama ovih dana guraju paralelnu kampanju: začepite nos i glasajte za Milanovića!

– Neću biti ni Miki ni Hromi Daba! Nije to rekao Šiljo ni Patak Dača, rekao je to Milanović odgovarajući na pitanje kakav bi on bio predsjednik. No, već znamo kakav bi bio – baš onakav kakav je bio premijer, samo još neodgovorniji. Tko je zadovoljan stanjem, glasat će za Kolindu Grabar Kitarović. Tko vjeruje da je ona ubila Rock ‘n’ Roll i estradizirala Pantovčak, onaj koji želi promjene, neće valjda glasati opet za političara koji je četiri godine držao daleko moćniju funkciju u državi i dokazao se potpuno nesposoban.
Glasat će za nekog drugog u jedanaestorki kandidata.

– Izvučeš utopljenika, daš mu umjetno disanje, oživi i onda ti kasnije prigovara što si mu prenio prehladu, moja vlada s današnjim problemima hrvatskog gospodarstva ima veze koliko i s klimatskim promjenama – uvjeravao nas je ovih dana Zoran Milanović.
Armija blokiranih ne bi se složila!

Milanović se bunio protiv datuma izbora, posve opravdano strahuje da će ljudi birajući između sarme i njega izabrati – sarmu. Ajde, barem je u nečem u pravu. Oni koji motaju sarme sasvim sigurno nisu zaboravili da je egzodus iz Hrvatske krenuo dok je baš on držao uzde u Banskim dvorima. Ajmo ljudi, počnite motati sarme odmah, pa na balkon s njima, da Zoki stigne pobijedit na izborima! Samo se vi smijte, no, onaj koji na izborima začepi nos i glasa za Zorana Milanovića, trebao bi biti spreman nakon toga nositi i gas-masku.

Komentara 28

PR
prezimenko
13:53 12.12.2019.

hahaha-tješite se

RE
REYAM
20:47 12.12.2019.

Egzodus je krenuo kad je Milanović bio u Banskim dvorima. Naravno, Hrvatska je tada postala članicom EU pa je to bilo mnogo lakše. Čudno da Hrstić nije primjetio veliku navalu natrag otkako je već nekoliko godina Plenković na vlasti.

VA
Vagabundo
09:43 12.12.2019.

Škoro je projekt , kukavičje jaje ubačeno ne radi predsjedničkih izbora već radi pokušaja propalih marginalaca da se vrate u politički život

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije