Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 -5°C
Povratak na članak

Za discipliniranje i ekonomski oporavak trebamo uvesti euro

Populisti neinformirano straše najavama rasta cijena nakon konverzije u euro, što nikako nije točno jer prema statistikama u zemljama koje su uvele euro, cijene nisu porasle u značajnijem obliku (prosjek rasta je svega 0,23 posto).
22. ožujka 2018. 927
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
3
 • Avatar Orgasmatron
  Orgasmatron:

  A da? Zato je Poljska puna Slovaka koji dolaze u nabavku prehrambenih proizvoda ? Zato što ih je Euro silno usrećio?

  22. 3. 2018. u 13:08
 • snovakor:

  E sada već kolumnaši podučavaju Ekonomiju ... samo za početak, kada je Njemačka uvela Euro, piva je u markama koštala 3 DEM u prosjeku ... a kada je došao Euro, onda je bila ni više ni manje 3 Eura ... ... prikaži još!. danas je skoro pa 2x toliko ... ali tu ima još mnogo drugih stvari ... npr. auti - prosječni auto, koštao je oko 20.000 DEM ... danas je taj isti auto toliko u Eurima ili malo više ... što znači, da je 100% od prije ... a plaće im nisu narasle za 100% ... ne, ostale su slične ,iz 3500 DEM .. spale su na 1500 Eura .. i proporcionalno sve ostalo ... uopće nije istina, da je uvođenje Eura dobra stvar. Jedina pozitivna stvar u tome je što se može koristiti ista valuta na nekom prostoru, sve ostalo su negativne stvari. Zašto se UK hoće maknuti iz EURO zone ... zbog jačanja svog gospodarstva koje u zadnjim godinama ispod EU stagniralo i padalo ... a dok je bilo samostalno, bili su jaki. A kod nas, uvodimo Euro, a plaće stoje ili ih uvećavaju za 20-30 kn i hvale se kako su obogatili narod s milostinjom.... Politika i oni koje se igraju unutar tog sistema ne razumije što znači Ekonomija i kako podići kvalitetu života u državi ..zapravo ne razumiju osnovu a to je, zašto to uopće uraditi !!

  22. 3. 2018. u 14:22
 • Šokac1:

  Cijena gubitka suverenosti bila bi zanemariva samo zbog smanjenja hrvatskih povijesnih ličnosti na apoenima; na žalost, cijena je astronomska, jer bi Hrvatska izgubila nadzor nad primarnom emisijom i postala čamac bez vesala na nemirnom moru "Eurolanda". Dalje, nikakvog utjecaja na ... prikaži još!a emitiranje eura nećemo imati (niti će nas itko pitati) jer hrvatski udio u ukupnoj masi eura bio bi samo 0,03% odnosno 3 promila - dakle, iluzorno je i govoriti o nekakvom odlučivanju u kreiranju monetarne politike "Eurolanda" tj. EU-a. Ima toga još, ali i ovo su čvrsti razlozi da zadržimo (stabilnu) kunu što dulje.

  22. 3. 2018. u 18:09
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.