Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.11.2014. u 12:00

„Svaki dan radi 12 sati, brinem se za nju“, jada se Barica Švaljek.

Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, silom prilika postala je jedna od najmoćnijih osoba u zemlji. Globus je stoga istražio njenu biografiju i utvrdio da u njoj gotovo da i nema mrlje od osnovne škole u Krapini do ekonomskog fakulteta koji je završila u rekordnom roku.

Premda je Švaljek sušta suprotnost Bandiću, oboje povezuje lik zabrinute majke. Dok na Milana Bandića misli majka Blagica u dalekoj Poganoj Vlaki, o Sandri Švaljek brine se majka Barica u nedalekoj Krapini. „Svaki dan radi 12 sati, brinem se za nju“, jada se Barica Švaljek.

Dok učenici gladuju, gradi se paviljon za dokolicu za 50.000 kuna

Damir Mendler, ravnatelj u belomanastirskoj Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana, zahvalan je građanima Hrvatske čije su donacije osigurale tople obroke za gladne učenike njegove škole, ali kao gradski vijećnik upozorava u Glasu Slavonije da se taj novac mogao osigurati i iz gradskog proračuna da vlast nije rasipala sredstva.

Primjerice, na „paviljon za dokolicu“, odnosno betonski blok u parku za igranje šaha gradska uprava bacila je 50.000 kuna. Da građani mogu lupati glavom u beton od muke.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Mesić najavio šutnju o izborima pa pukao za 24 sata

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, u ponedjeljak je poručio da se neće ni na koji način miješati u predsjedničku kampanju, a već u utorak žestoko je napao Kolindu Grabar Kitarović. Dugo se i suzdržavao, 24 sata.

Pravaši bi sada mogli registrirati 12. stranku

Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a AS, uporno ponavlja da u stranci nema nikakvog raskola te da su njihove redove napustili samo pojedinci. Kako su među „pojedincima“ i predsjednica Ruža Tomašić, predsjednik Glavnog stana Denis Bevanda i mnogi drugi, ne bi trebalo čuditi ako uskoro na hrvatskom političkom nebu osvane još jedna pravaška stranka. Buduća pravaška stranka bila bi deveta, odnosno dvanaesta po redu jer od 11 registriranih aktivno još „samo“ njih osam (HSP, HSP AS, A HSP, HČSP, HSP 1861., USP, HSPB i HPB) koje u imenu imaju „pravo“. Hrvatski pravaši možda nemaju uspjeha u osvajanju vlasti, ali su bez premca u osnivanju stranaka. Tu su nenadmašni.

>>U Vladi ne znaju kako zaustaviti rast svojih plaća

>>Branitelji ipak u Saboru, ali zastupnici šeću ulicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije