Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.11.2018. u 22:18

Grad izgleda lijepo i uređeno, ali nema novih radnih mjesta i dobro plaćenih poslova

Još jednom pokazalo se koliko je Vukovar važan Hrvatskoj i njezinim građnima. Rijeke ljudi iz svih krajeva naše domovine, ali i inozemstva, slile su se u Vukovar kako bi odale počast gradu heroju i kako bismo se prisjetili njegovih zasluga tijekom Domovinskog rata. Kolona sjećanja ponovno je okupila državni vrh, ministre, gospodarstvenike, zaposlene i nezaposlene, stare i mlade.

 

Vukovarska euforija ponovno je trajala jedan dan jer su svi oni, počevši od predstavnika državnoga vrha, ministara, gospodarstvenika pa sve do običnih građana napustili danas Vukovar i vratili se svojim kućama.

VIDEO Kolona sjećanja u Vukovaru

Vukovar je ponovno ostao sam i usamljen boreći se sa svim svojim problemima iz prošlosti i sadašnjosti koji ne daju previše prostora za razmišljanje o budućnosti. I dalje je jedan od najvećih problema grada pitanje nestalih i procesuiranje odgovornih za počinjene ratne zločine. To je i normalno s obzirom na to da se i danas, 27 godina poslije kalvarije grada, na popisu nestalih nalazi 308 Vukovaraca.

VIDEO Pogledajte veliku galeriju iz Vukovara

Memorijalno groblje u Vukovaru
1/44

Drugi je veliki problem grada njegova neizvjesna budućnost. Naime, koliko god grad izgledao lijepo i uređeno i građanima nudio niz sadržaja, on polako ali sigurno umire. Nema novih radnih mjesta i dobro plaćenih poslova. 
To je i razlog što se mnogi Vukovarci, bez obzira na to koliko uz njega bili vezani, odlučuju napustiti svoj grad, otići trbuhom za kruhom. I ne može im se to ni zamjeriti jer većina tih sada već bivših Vukovaraca na taj način želi osigurati svojoj djeci sigurniju i kvalitetniju budućnost. Žele im osigurati sve ono što oni nisu imali, da mogu normalno živjeti.

Toga su čelnici grada svjesni, ali koliko god žele učiniti promjene na bolje, oni za to nemaju ni sredstava ni mogućnosti. Stoga se postavlja pitanje koliko je tih problema svjestan državni vrh jer jedino on može nešto učiniti. Može, a ako i čini, ne čini dovoljno. Premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima jednostavno mora biti jasno da Vukovar i Slavonija trebaju konkretne mjere ne danas, ne sutra ili za godinu-dvije. Vukovarci s pravom očekuju od države da im omogući priliku da opstanu i ostanu jer za ovaj lijepi i napaćeni grad alternative nema. Svima je dosta lijepih riječi, obećanja i tapšanja po ramenima. Oni žele rezultate.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Engel
Engel
22:42 18.11.2018.

a ja mislio da bježe od ćirilice i svih onih aboliranih krvoločnih četničkih koljača i silovatelja koji haraju po vukovaru i hrvatskoj⁉️

DU
Deleted user
22:57 18.11.2018.

Sto se tice Vukovara izgleda da se ostvaruje ono....Zapamtit ce me crveni Vukovar........

DU
Deleted user
23:42 18.11.2018.

Jadnog li novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije