Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.02.2018. u 08:14

Bojim se i pomisliti što bi bilo da je kojim slučajem SDP na vlasti, a, primjerice, Ivo Josipović pozvao Vučića u Zagreb

Koliko god to nekome smetalo ili ne ali predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović treba čestitati na hrabrosti što je uopće pozvala srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb. Je li to bila isključivo njena želja ili je “veliki brat” iz Bruxellesa ili Washingtona odigrao neku ulogu nepoznato je i manje važno.

Činjenica je da je predsjednica na svoja leđa preuzela veliku odgovornost svjesna kako će dio njenog biračkog tijela reagirati na dolazak nekadašnjeg radikala koji je često glasno govorio o Velikoj Srbiji prisvajajući joj i dijelove Hrvatske. Možda upravo radi toga izgubi i predsjedničke izbore. Jasno je svima koji realno razmišljaju da odnosi dvije države ne mogu napredovati i razvijati se bez razgovora sa službenim Beogradom gdje je upravo Vučić apsolutni vladar. I ne samo da je trenutni vladar nego će on na vlasti u Srbiji, ako se ne dogodi nekakvo čudo, biti sigurno i narednih nekoliko godina s obzirom na njegovu popularnost i snagu vladajućeg SNS. Niti jedan aktualni problem sa Srbijom, pa tako niti sudbina nestalih, neće moći biti riješena bez dobre volje Beograda. Isto tako u Beogradu su svjesni i kako će im upravo mišljenje Zagreba biti jedno od ključnih prilikom ulaska u EU. Stoga kada se govori o posjetu Vučića i uopće odnosima Hrvatske i Srbije treba i o tome voditi računa jer u interesu svima treba biti boljitak građana s obje strane Dunava. Do toga neće doći sve dok ti odnosi ne budu na zadovoljavajućoj razini čega je više svjestan “veliki brat” nego neki u Hrvatskoj.

Stoga je i ovaj Vučićev posjet mogao biti bolje iskorišten nego što je, a ne da građanima čelnici države pokažu koliko u vrhu vlasti zapravo nedostaje komunikacije i zajedničke strategije. Kada se već znalo kada predsjednik Srbije dolazi trebalo je to iskoristiti kako bi ga se natjeralo da učini nekakve konkretne korake, a ne da kao poklon donese gotovo bezvrijedne matične knjige iz Dvora na Uni. To je Vučić iskoristio na najbolji mogući način i bez ikakvih problema “ukrao” show predsjednici dok je premijeru Plenkoviću čini se po malo bio povrijeđen ego. Sumnjam da se tako ponaša kada razgovara za Merkel ili Mogherini. Ipak, i ovaj posjet bilo je dobro došlao jer smo svi zajedno svjedočili neuobičajenim stvarima i vidjeli nešto novo. Tako je SDP bio protiv dolaska Vučića dok je za bio HDZ. I prosvjedi su bili prilično kontrolirani pa se tako nije nigdje nije moglo vidjeti kolovođe prosvjeda Klemma, Glogoškog dok je Deur lijepio pločice. I uvijek glasni Culej ostao je neuobičajeno tih. Bojim se i pomisliti što bi bilo u Zagrebu u ta dva dana da je kojim slučajem SDP na vlasti, a npr. Ivo Josipović pozvao Vučića u posjet Hrvatskoj pri čemu bi dio Zagreba bio okićen srpskim zastavama, a na Pantovčaku se izvodila himna “Bože pravde”. Slike iz Vukovara, kada je blokirana kolona s državnim vrhom i diplomatskim korom što je nazvano tihom državnim udarom, i prosvjedi u šatoru bili bi prava dječja igra naspram toga. Stoga je i ovo dokaz da neke stvari u Hrvatskoj zapravo može realizirati samo HDZ čemu smo proteklog tjedna i svjedočili.

Komentara 30

DU
Deleted user
12:39 17.02.2018.

Tko je kriv SDP-u kad pljuju po svim braniteljima i kad netko kleveće Hrvatskog branitelja ne brane ih nego šute! Tko je kriv SDPu kad podržava velikosrpske teze da su Hrvati jednako krivi za rat, a svatko iole normalan zna tko je napravio državni udar u jugoslaviji, tko je dokinuo autonomne pokrajine a htio zadržati broj glasova. Tko je kriv SDPu kaj pljuje po katolicima ili ne staje u obranu katolika kad ih se prema njima širi mržnja nego propagiraju selektivni liberalizam. Kad bi SDP stao u obranu Hrvatskih vrijednosti kad ih HDZ proda i oni bi se nametnuli kao čuvatelji hrvatskih interesa i vrijednosti na kojima smo stvorili državu. Ali oni imaju politiku pljuvačine i razdora. Milanović je rekao da će raskinuti ugovre sa vatikanom, palio je mržnu, a onda kad je došao na valst nije prstom maknuo, jer mu je ta mržnja koju je zapalio bila korisna. To puši 10% populacije i zato prođu tako na izborima kako prođu..Razliku koju skupe iznad toga su ustvari revoltirani glasači koji glasaju kontra HDZ-a. SDP ima vrlo slabu bazu svog glasačkog tijela. Mislili su kupiti branitelje sa Fredom Matićem. Pa ne čini jedna lasta proljeće. I onda onaj mutavi Glavašević održi tribinu na kojoj popljuje SVE branitelje. Da stvar bude gora taj im je danas udarni član...

EC
ecimis
13:16 17.02.2018.

Srbi danas nisu problem već jugosloveni ljevičarski tko zna kojih nacija koji prodaju svoje anacionalne izopačene progresivne vrijednosti kojima pokušavaju uništiti Srbe i Hrvate.

AF
afer
12:39 17.02.2018.

Gluposti. O HDZ-u ne bi ali SDP ''nit' miri nit' piri'' , ti nemaju niti ideja niti inicijative. A po pitanju KGK/Plenki - oni mu nisu svirali na klaviru cajku kao lignja i bratimili se nego su pitali za dokumente + odštetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije