Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.12.2016. u 11:55

Bila je to istinska svečanost glazbe koja ne poznaje niti generacijske niti bilo kakve druge granice

Dok u Zagrebu neki legendarni glazbeni klubovi poput Jabuke muku muče sa čudnim i agresivnim odlukama gradske uprave, dok policija provodi krute i surove racije u KSET-u čak i prekidajući koncerte, a na ulazu u BP club u središtu Zagreba i dalje stoji sramotan natpis zatvoreno, na glazbenom nebu hrvatske metropole ipak nije sve crno.

Jedna od lijepih vijesti je svakako sve veći napredak Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske koji iz koncerta u koncert i iz dvorane u dvoranu ima sve više strastvenih poklonila. Taj ambiciozni jazz orkestar snažnog zvuka koji se naslanja na rad Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH svojim pomno biranim programima i odličnom atmosferom na koncertima postaje sve važniji i nezaobilazniji zagrebački glazbeni ansambl.

Bio sam na svojevrsnom predadventskom koncertu tog orkestra u velikoj dvorani Doma hrvatske vojske Zvonimir na koju je grad Zagreb pomalo zaboravio, a riječ je o lijepom prostoru koji bi se trebao češće koristiti i za javne priredbe. Uostalom, kada je ne baš tako davno trajala obnova poplavljenog zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, u dvorani Zvonimir izvodile su se čak i operne predstave!?

A na spomenutom blagdanskom koncertu Jazz orkestar OSRH-a je upravo briljirao, zajedno sa svojim šarmantnim dirigentom Davorom Dropuljićem koji ima odlične voditeljske i šoumenske sposobnosti, ali i sa svim vokalnim solistima od kojih su se posebno istaknuli upravo fenomenalan Komedijin as Adalbert Turner i mladi Matija Cvek. Bilo je na sceni glazbenih veterana iz Jazz orkestra Hrvatske radio-televizije, ali i najmlađih glazbenika čiji očevi sviraju u Jazz orkestru OSRH-a, a zasvirali su i liječnici iz zagrebačkih bolnica i veliki zaljubljenici u jazz glazbu.

Bila je to istinska svečanost glazbe koja ne poznaje niti generacijske niti bilo kakve druge granice. Velika šteta što ovaj koncert nije snimila javna televizija, jer ne samo da bi gledateljstvu omogućila kvalitetnu zabavu sa koncertom u kojem nije bilo falšanja i primitivnih glazbenih točaka, nego bi ljudima pružila novi miroljubiviji i sveobuhvatniji pogled i na same Oružane snage.

Jazz orkestar Oružanih snaga novi koncert ima već ove srijede i to uz Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga, dva zbora i vokalne soliste u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert je humanitarne naravi, a ulaznice su već gotovo rasprodane, jer u Zagrebu sve više ljubitelja glazbe prati svaki javni nastup energičnog Jazz orkestra Oružanih snaga koji je hrvatskom jazzu dao novi polet i novu energiju.

Stoga bi i grad Zagreb, Oružane snage, ali i hrvatska politička vrhuška trebali što češće u protokolarnim i neprotokolarnim prilikama koristiti talente i muzikalnost članova Jazz orkestra OSRH-a i njihovog voditelja Davora Dropuljića kako bi Hrvatska svima pokazala da ima i svoje uljuđeno lice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije