Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.11.2018. u 08:30

Rušenje svih etičkih barijera

Milijunski zahtjevi koje je pred Plenkovićevu vladu postavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osokoljen brojem novopridošlih zastupnika u svom klubu u fokus su još jednom stavili poplavu stranačkih prebjega. Stranačku košulju u ovom su mandatu presvukla čak 22 zastupnika i zasad se čini da bi to mogao biti ključni politički “doprinos” Plenkovićeve Vlade. 

A sve je počelo raspadom koalicije s Mostom, kada je Plenkovićevu većinu u Saboru spasio, Tomislav Saucha, bivši SDP-ovac opterećen optužnicom za zlouporabu položaja. To je zgrozilo javnost, no Plenkoviću je osiguralo vrijeme da izlaz nađe u neprincipijelnoj koaliciji sa “smrtnim neprijateljem” HNS-om. Time su srušene sve etičke barijere, a saborska većina nadalje se podebljavala s ljevice.

Plenkovićevu taboru neizravno je pristupilo i četvero SDP-ovih zastupnika, koji su se uvezali s HNS-om ili strankom Milana Bandića. Činjenica da je Bandiću klub narastao na 11 zastupnika iako je na izborima osvojio samo jedan mandat izazvala je i nervozu među koalicijskim partnerima. 

Ivan Vrdoljak u jednom je času čak pozvao DORH da se pozabavi nekim transferima u Saboru, bijesan jer im je Bandić preoteo potpredsjednicu stranke Mariju Puh. Manje je bijesan bio kada je nekoliko dana kasnije njegovu klubu prišao još jedan odmetnuti SDP-ovac Mario Habek. 

Radi se o očitom političkom licemjerju, ali je posve jasno da će se politika preotimanja zastupnika nastaviti jer, ma koliko neki odmahivali rukom tvrdeći da je Bandićevih 11 zastupnika zapravo “šarena laža” i da mu oni nisu bezuvjetno odani, nitko zapravo ne može biti siguran da ga ne bi slijedili i u “samoubilačkim” akcijama.

Jer, saborski mandat svim je zastupnicima jako važan i nikom se ne srlja u izbore, ali ni novac kojim Bandić raspolaže kao gradonačelnik nije bez težine. Posebno kada znamo da su projekti zastupnika koji su odlučili prijeći upravo u Bandićev klub obilato financirani upravo iz gradskog proračuna

Građanima na kraju ostaje da se upitaju zbog čega bi uopće izlazili na izbore, kad će njihov zastupnik, ma koga zaokružili, ionako na kraju završiti u Bandićevu klubu.

POGLEDAJTE SUKOB U SABORU Glavašević: HDZ je kriv za 99,9 posto zla u Hrvatskoj, Glavak: Jeste vi svjesni što ste izgovorili

Komentara 1

GU
Gustirna
09:05 22.11.2018.

Sto je plenki sve vise mjenjao dlaku i pokazivao jugokomunisticku cud to mu je sve vise bivsih crvenih neprijatelj prilazilo...shvatili ljudi da je milojica bio u pravu kada je rekao da je plenki njihov...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije