Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.07.2018. u 15:40

Uzmimo najbolje od Dalića, Modrića, Rakitića... Oni nas nisu osramotili, neka se ni oni ne crvene zbog svoje domovine

Kad se jutro poslije povijesnog finala probudite s čudnim osjećajem nostalgije, poput onog kada su u djetinjstvu završavali idilični i bezbrižni ljetni praznici, jer će vam nedostajati euforija vatrenih i pozitivna energija koju je donio Zlatko Dalić, onda znate da je hrvatska reprezentacija postigla nešto zaista veliko. Mjesec dana vrhunskih ljetnih praznika, onih kad se toliko zaljubite da izgubite glavu, priuštio nam je čarobnjak ljudske psihologije i njegova ekipa koja je osvojila srce svijeta.

Samo jedan čovjek bio je potreban da uskladi 22 vrhunska individualca u koje ni sami nismo vjerovali kada su krenuli put Rusije, ali i da naciju skine s antidepresiva te je iz stanja već kliničke depresije uz pomoć dobre psihoterapije vrati u funkcionalno stanje. Vjerojatno pretjerujemo i sigurno je i samom Daliću već dosta čitati o sebi kao o nekom božanstvu, ali fascinantno je koliko je jedan čovjek blagotvorno i ljekovito djelovao na naciju. Sad kad je sve gotovo, preostaje da se svi potrudimo barem dijelom biti Zlatko Dalić; uporni, staloženi, s vjerom u sebe i bez loše riječi za druge. Dijelom i Luka Modrić; skromni i samozatajni i onda kada postajemo najveći, ali i Ivan Rakitić; mirni kad je pritisak najveći, a opet ludo zaljubljeni u neku svoju Raquel.

Svijet se zaljubio u hrvatsku nogometnu bajku, naši su nogometaši svijetu prodali holivudsku priču. Namijenimo sebi najbolje uloge u tom filmu. Nemojmo se vratiti na staro, nemojmo se opet uvlačiti u iste iscrpljujuće podjele i besmislene rasprave. Iako su nogometaši često percipirani kao neobrazovani dečki koji su se proslavili vještim nogama i snažnim mišićima, oni nas na Svjetskom prvenstvu ni u jednom trenutku nisu osramotili. Nemojmo nakon svega dozvoliti ni da se oni zbog nas crvene dok domovinu putem ekrana svojih mobitela budu pratili iz velikih europskih klubova. S odmakom se stvari bolje vide.

Odmaknimo se od uhodanih staza konformizma, da Luka Modrić nije iskusio surovost Velebita i rata koji ga je otjerao u prognaništvo možda danas ne bi bio u društvu najvećih svih vremena. Da Ivan Rakitić nije zbog fatalne i tada neosvojive Raquel ostao u Sevilli, nikada ne bi postao prvi strani kapetan tog kluba nakon Maradone. Za promjenu je potreban iskorak, a euforija koju su nam poput droge u vene ubrizgavali hrvatski reprezentativci svakom pobjedom na Prvenstvu neka bude poticaj za zaokret nabolje. Usudimo se mijenjati stvari. Uostalom, bajke moraju imati happy end...

Hrvatska reprezentacija
1/20

Komentara 32

Avatar Django
Django
17:31 17.07.2018.

Da bi se dogodila promjena, prvo treba, i to temeljito, promijeniti medije jer oni siju najviše zla. Čak i sada ovdje, dok čitamo ovaj članak, ti jahači negativne energije su na djelu. Klikneš plus i automatski iskoče dva, tri minusa. Prozirno objašnjenje da u istom trenutku kada stisneš plus neka druga dvojica stišću minus je jadno da jadnije ne može biti. Jer to može biti slučaj na jednom komentaru, možda dva. Ali na svima odjednom, to je nemoguće i protiv bilo kakve matematike i statistike. I zato, draga Iva, treba početi od vlastite kuće. To bi bio najveći mogući doprinos i istinski zaokret. Sve drugo se može promijeniti na izborima ali novinarski jahači apokalipse mogu se maknuti samo lustracijom i to iznutra.

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
16:20 17.07.2018.

Usudimo se mijenjati stvari i promjeniti boju dresova iz cirkusantsko šarene u tamno plavu, bajka mora imati sretan kraj da naši dečki bar jednom zaigraju u bojama svjetskih prvaka 2018.

ZI
Zir
20:01 17.07.2018.

"""".orlando: Svaka čast na drugom mjestu, ali svijet , povijest samo pamti pobjednike.""" Evo tko je dobio najvise plusica, pametnom dosta sto se ovdje zbiva!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije