Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
33 15°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • roland:

    Croatia Airlines mi je dužan novac za let koji su otkazali 27.3.2020. Oglušuju se, ne odgovaraju na mailove. Neprofesionalni, nesuradljivi.

  • papa9087:

    1.Prema EU direktivama i hrvatskim zakonima, sve promjene u naknadama zračnoj luci, uključujući i incentive, se moraju usuglašavati sa AUC (Airport Users Committee) i moraju bit odobrene od strane Hrvatske agencija za civilno zrakoplovstvo. Može li nam gospodin Žabo, budući ... prikaži još! je glavni u tom AUC tijelu, objasniti jeli svjestan modela incentivea od prije nekoliko mjeseci ili nije? Ukoliko jest, koja je tada bila reakcija AUC-a? 2. Croatia Airlines je javno zatražila iste uvjete koji je Ryanair ostvario temeljem opisanog incentive programa. Zamislimo da Zračna luka Zagreb, odnosno MZLZ to i prihvati, te objavi incentive na postojećim rutama uz isti prometni prag koji omogućuje iste popuste u istom periodu. Ključna razlika je u tome što je objavljen incentive, temeljem kojeg je Ryanair pokrenuo letove, za nove rute, a Croatia Airlines traži popuste na postojećim rutama. Ukoliko se tako nešto i odobri od strane MZLZa, pitam se kako čelništvo Croatia Airlines ne razumije da radi EU direktiva i hrvatskih zakona koji reguliraju zračni promet, takav incentive onda mora bit otvoren i za sve ostale aplikante, što će omogućiti Ryanairu, ali i ostalim avioprijevoznicima da započnu letove na postojećoj mreži Croatia Airlinesa, uključujući i domaće letove? Zar čelništvo Croatia Airlines zaista nije u stanju iskalkulirati posljedice njihovog javnog zahtjeva ? Ili se žele natjecati sa Ryanairom na destinacijama poput ZAG-DBV, ZAG-SPU, ZAG-SJJ, ZAG-SKP, ZAG-AMS, ZAG-BCN, ZAG-FRA itd.?

  • max:

    Croatia Airlines koja je dobila 2.5mlrd kn pomoći? Šta mislite da oni kokodaču zbog par linija? Pa njima su linije i putnici zadnja rupa na svirali. Uprava sad malo kokodače kako bi dobili još para iz državnog proračuna. Nama bi ... prikaži još! najbolje bilo da oni uopće ne lete. A Bajiću i ekipi iz upravnog odbora do kraja života da isplaćujemo plaće i bonuse samo da više nikad ništa ne rade - to bi nam bilo najpovoljnije,

Još iz rubrike Premium

Renata Rašović

Neka pouke o čovječnosti Ene Šarac ostanu njezin trajni testament

Predsjednik RH Zoran Milanović obišao je Sisak
Marinko Jurasić

Diranje u “prerogativ” probudilo strasti usnulog pravnika Zorana Milanovića

2
ZVONIMIR DESPOT

Komunisti su noću likvidirali radićevce

6