Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.11.2014. u 12:00

Premijer je najavio da će sve plaće dužnosnika veće od 8800 kuna biti izuzete od povišice, ali Vlada još nije donijela nikakvu uredbu u tom smislu

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, izjavio je za RTL da u Banskim dvorima još „traže način i metodu da se plaće dužnosnika ne povećavaju“ nakon korekcija u sustavu oporezivanja dohotka zbog kojih će porasti većina plaća. Premijer je najavio da će sve plaće dužnosnika veće od 8800 kuna biti izuzete od povišice, ali Vlada još nije donijela nikakvu uredbu u tom smislu pa bi od 1. siječnja dužnosnici ipak mogli strpati 1100 kuna više u džep. Osim ako potpredsjednik Grčić ne „pronađe neki način“ da obuzda rast. Možda da potraži tablicu s koeficijentima pa ih malo korigira.

Želite li kredit, važno je prezivati se Kovačić

Anđelka Kovačić i njezin suprug Dubravko, mladi bračni par iz Međimurja, poljubili su vrata u četiri banke na čakovečkom području u pokušaju da osiguraju stambeni kredit, piše Jutarnji. Tada su jednostavno odlučili promijeniti izvorno prezime Oršuš, najčešće među tamošnjim Romima, i preimenovali se u Kovačić. Pod novim prezimenom predali su peti zahtjev za kredit i taj im je odobren za samo tjedan dana. Ne treba ni napominjati da su sve uvjete ispunjavali i sa starim prezimenom.

Kondor i leopard trofeji koji nedostaju

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, Petra Pripuza je u razgovoru zvao Kondor, a Pripuz Bandića Leopard, otkrili su istražitelji prisluškujući Bandićeve razgovore. Dobro da razgovor nije prisluškivao Nadan Vidošević, lovac na trofeje.

Pogrebnike će ubuduće ispitivati Marasovi ljudi

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, progurao je na sjednici Vlade uoči Svih svetih novi zakon o pogrebničkoj djelatnosti s objašnjenjem da će uvesti više reda na groblja. Marasov zakon šokirao je pogrebnike, piše Slobodna, jer predviđa da svi ukopnici ubuduće moraju biti stručno osposobljeni. Pogrebnici će ubuduće morati imati najmanje srednju stručnu spremu i stručni ispit, usmeni i pismeni, položen pred peteročlanom stručnom komisijom. Ispit se, naravno, plaća, a ispitivače će odrediti, valjda kao ekspert, sam ministar Maras. U Vladi RH ne uspijevaju uvesti red među žive pa su krenuli uvoditi red na groblja.

Komentara 2

VE
verakruz
13:28 04.11.2014.

Zato znaju kako ocrniti i pljunuti na invalide, kako smanjiti svima mirovine, znaju kako srezati plaće čistačicama, bauštelcima, MORH-u, MUP-u, liječnicima, sestrama, kuharicama i svima drugima koji žive od svog rada ili su najpoštenije zaslužili svoje mirovine. Fuuuuuuu.uuuuujjjjj

Avatar gladnijura
gladnijura
13:33 04.11.2014.

Pa te su zakone postavili največi hrvatski domoljubi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije