Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
179 20°C
 • narcis660:

  Lik je mraka ...svaka čast na britkom jeziku i svojim stavovima i razmišljanjima.Tvrd kao hercegovački kamen..vjerujem da je on ok i ispravna,jednostavna osoba.KAMEN KRŠ I MASLINA....

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  U Hercegovini živi 200 tisuća Hrvata, a ne 50 tisuća kako g. Knezović u intervjuu navodi, a za podatak o 10 puta više iseljenih u odnosu na broj stanovnika tog kraja je u pravu. Nije bezvezna uzrečica - Hercegovina sve ... prikaži još!e naseli, ali sebe ne raseli. Hercegovina je što se prirodnih resursa tiče siromašan kraj pa ne čude masovna iseljavanja, a i bivša juga u taj kraj nikada nije ulagala osim u Mostar, a jugo-ulaganja u Mostar su se svodila na vojnu industriju te su preko takvih ulaganja naseljavali jugo-oficire i srbizirali Mostar. Hercegovina danas ekonomski raste, bogatiji je dio BiH i hercegovačka radišnost je npr. općinu Grude koje su bile najsiromašnija općina Juge 1989., digla među bogatije općine u BiH danas. Iz tih Gruda dolazi jedna velika kompanija Violeta i svoje tvornice grade po Hrvatskoj. Privatne inicijative i privatno poduzetništvo diže taj kraj, a ne strane investicije ili nekakva centralizacija i zbog toga se divim Hrvatima Hercegovine, ali treba još puno raditi da to bude regija blagostanja. Radišni Hercegovci se trude od svog krša napraviti prosperitetan kraj i oslanjaju se isključivo na svoje znanje (Hrvati Hercegovci su prema popisu stanovnika BiH iz 2013. informatički najpismeniji i najobrazovaniji u BiH). Općenito ljudski potencijal je glavno bogatstvo Hercegovine. Hercegovina se najviše oslanja na svoj ljudski kapital, a ti ljudski resursi osim Hercegovini su od itekakve važnosti u gospodarskom, geostrateškom, demografskom i vojnom smislu i Hrvatskoj.

 • Avatar putnik83
  putnik83:

  Bili desnicari ili ljevicari,Zagorci,Hercegovci,Slavonci,Bosnaci - iznad svega smo HRVATI! To je ono sto nikad ne smijemo zaboraviti.

Još iz rubrike Premium

Kohezijski fond

Kako će nove mjere Europske komisije utjecati na Hrvatsku?

Kinezi maske moraju nositi, a pametna vozila ih upozoravaju ako to ne učine
DENIS ROMAC

U krizi kao što je ova prodavači magle ne prolaze

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu Vlade
TOMISLAV KRASNEC

Hrvatska jedinstvena u EU: jedna od rijetkih koja oprašta poreze

7