Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
75 3°C
 • narcis660:

  Lik je mraka ...svaka čast na britkom jeziku i svojim stavovima i razmišljanjima.Tvrd kao hercegovački kamen..vjerujem da je on ok i ispravna,jednostavna osoba.KAMEN KRŠ I MASLINA....

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  U Hercegovini živi 200 tisuća Hrvata, a ne 50 tisuća kako g. Knezović u intervjuu navodi, a za podatak o 10 puta više iseljenih u odnosu na broj stanovnika tog kraja je u pravu. Nije bezvezna uzrečica - Hercegovina sve ... prikaži još!e naseli, ali sebe ne raseli. Hercegovina je što se prirodnih resursa tiče siromašan kraj pa ne čude masovna iseljavanja, a i bivša juga u taj kraj nikada nije ulagala osim u Mostar, a jugo-ulaganja u Mostar su se svodila na vojnu industriju te su preko takvih ulaganja naseljavali jugo-oficire i srbizirali Mostar. Hercegovina danas ekonomski raste, bogatiji je dio BiH i hercegovačka radišnost je npr. općinu Grude koje su bile najsiromašnija općina Juge 1989., digla među bogatije općine u BiH danas. Iz tih Gruda dolazi jedna velika kompanija Violeta i svoje tvornice grade po Hrvatskoj. Privatne inicijative i privatno poduzetništvo diže taj kraj, a ne strane investicije ili nekakva centralizacija i zbog toga se divim Hrvatima Hercegovine, ali treba još puno raditi da to bude regija blagostanja. Radišni Hercegovci se trude od svog krša napraviti prosperitetan kraj i oslanjaju se isključivo na svoje znanje (Hrvati Hercegovci su prema popisu stanovnika BiH iz 2013. informatički najpismeniji i najobrazovaniji u BiH). Općenito ljudski potencijal je glavno bogatstvo Hercegovine. Hercegovina se najviše oslanja na svoj ljudski kapital, a ti ljudski resursi osim Hercegovini su od itekakve važnosti u gospodarskom, geostrateškom, demografskom i vojnom smislu i Hrvatskoj.

 • Avatar putnik83
  putnik83:

  Bili desnicari ili ljevicari,Zagorci,Hercegovci,Slavonci,Bosnaci - iznad svega smo HRVATI! To je ono sto nikad ne smijemo zaboraviti.

Još iz rubrike Premium

Davor Bernardić
19
ZVONIMIR DESPOT

SDP-u rejting raste samo zato što je HDZ fulao na više strana

Karl Erjavec
DENIS ROMAC

Napokon odlazi čovjek koji je zatrovao odnose hrvatske i slovenije

2
Pregled pluća
IVANA RIMAC LESIČKI

Nema isprike ne ode li se na pregled koji možda spasi život