Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.11.2018. u 19:56

”Amerika na prvom mjestu”

Sjećate li se scene iz “Breaking Bada” kada Walter White i Jessie ubiju narkodilera, potom ga raskomadaju, ubace njegove komade u kadu, preliju kiselinom i tako istopljenoga puste u kanalizaciju?

Na vrlo sličan način ubijen je i saudijski novinar Jamal Khashoggi, s time da taj čovjek nije prodavao djeci drogu i nije ubijao civile. Umro je groznom smrću samo zato što je kritizirao najgoru državu na svijetu, poredak kojeg se grozi svaki normalan čovjek.

Ali američkom predsjedniku to je bio samo motiv da dodatno učvrsti savez s tom terorističkom zemljom, bezočno napadajući Iran i tražeći od Saudijaca da zajedno s njim unište Teheran.

Trump priziva one koji sijeku glave na ulicama, koji nemaju kinematografiju i književnost, i gdje su žene tretirane gore od stoke, da unište zemlju drevne civilizacije, sjajne kulture i još boljih ljudi. Pa samo su u posljednjih nekoliko godina dva iranska filma dobili Oscare. U Saudijskoj Arabiji u istom razdoblju nisu snimili ni dva filma.

Trump je svojom jučerašnjom objavom, u kojoj ističe da ne zna je li saudijski princ naručio ubojstvo novinara pljunuo na cijeli zdravi svijet. Iako ističe – ”Amerika na prvom mjestu” – prvo je pljunuo na nju, zemlju koja propagira slobodu, dostojanstvo i blagostanje. Pljunuo je i na vlastitu CIA-u koja tvrdi da je princ naručio ubojstvo, ali i na žrtve 11. rujna, jer su američke službe bile nedvosmislene u tvrdnji da su taj napad organizirali Saudijci.

No ako mi postavite pitanje bi li Obama drugačije reagirao, odmah bih vam odgovorio – ne bi. Bi li Hillary Clinton kaznila Saudijce – ne bi ni ona. Bi li Bernie Sanders to učinio? E, stari Bernie bi. No demokrati su prije dvije i pol godine propustili šansu promijeniti Ameriku i svijet, da su dali Sandersu mogućnost borbe protiv Trumpa, on bi – sve su ankete u tome bile jasne – uvjerljivo pobijedio.

Sada preostaje tražiti od poštenih demokrata i republikanaca da se odupru stvaranju svijeta kaosa kakav stvaraju Trump i zločesti saudijski princ. Jer ako ništa ne učine, svatko od nas može dobiti poziv za razgovor – pa tako i potpisnik ovih redaka – u neko ”saudijsko veleposlanstvo”. A znamo što to znači.

VIDEO Nevjerojatna snimka: Pogledajte kako je val razorio balkone zgrada u poznatom ljetovalištu

Komentara 12

PR
prajdali100
20:50 22.11.2018.

Bubalo ! Trump je poslovan čovjek, nemilosrdan, beskrupulozan i kao rezultat priznaje isključivo NOVAC. Kako do njega doći manje mu je bitno.USA odavno nije bolje stajala !!!! Svi su im pokazatelji sjajni.P.S. Jamal je usmrćen injekcijom, raskomadan i u dijelovima iznesen......

MA
marcel
23:59 22.11.2018.

To da Khashoggi nije ubijao civile baš i nije točno - raspitaj se malo što je radio s Osamom u Afganistanu kad su bili jaranen...

Avatar Idler 3
Idler 3
21:12 22.11.2018.

Trump je demokratski izabran predsjednik svoje zemlje koju je pokrenul naprej....a demokrati su upraf i stvorili kaos na Bliskom istoku....ali ah, on baš i nema rad nazovi-ljeve !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije