Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.03.2020. u 11:40

Pripadnici oporbe moraju znati da ovo nije vrijeme za skupljanje jeftinih bodova

Kao što svakog dana iz sata u sat pratimo koliko je novooboljelih, koliko ih je u samoizolaciji i koliko ih je izgubilo bitku za život zbog aktualne pandemije koronavirusa, doći će trenutak kada će se brojiti svi nezaposleni, ovršeni, oni koji su završili na minimalcu, koji su zatvorili svoje obrte, kojima su tvrtke propale, čiji su ležajevi u turističkim objektima ove sezone ostali prazni... Zato ideju Vlade da se osnuje krizni savjet za ekonomiju doista treba pohvaliti.

Štoviše, takav krizni savjet već je trebao biti oformljen i već je trebao davati jasne i konkretne ideje te prijedloge što bi bilo dobro napraviti da ovu dosad neviđenu situaciju što lakše prebrodimo i s ekonomske strane. Kako to izgleda kada se sluša struka i kada se radi po njezinim receptima, viđamo svaki dan, gledajući i slušajući što rade i govore ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak... Struku isto tako treba poslušati i pri donošenju mjera za spas gospodarstva.

I zato je dobro da se razmišlja u tom smjeru, kao što je dobro da se u taj krizni tim planiraju pozvati i poslodavci, ali i sindikati i pripadnici oporbe, koji moraju znati da ovo nije vrijeme za skupljanje jeftinih bodova jer ih na ovome neće ni dobiti. Pa su i pitanja kao što su hoće li se ili neće SDP odazvati takvom pozivu, dođe li do njega, potpuno deplasirana. Zašto SDP-ovci ne bi došli, moraju biti konstruktivni, ali ne da u savjetu sjedi Davor Bernardić kao šef SDP-a, nego netko od SDP-ovih gospodarskih stručnjaka.

Osim u slučaju kada bi se u tom timu doista našla i bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, koju se posljednjih dana zaziva kao stručnu i kompetentnu te kao jedinu koja zna donositi odluke u kriznim vremenima. Trenutak je za jedinstvo, a dolazak Dalić u stožer, koja je iz Vlade otišla pod pritiskom afere Borg, unatoč njezinu znanju i kompetencijama rastjerao bi dobar dio onih koji u tom savjetu moraju naći svoje mjesto. I toga Vlada, koja odluke i donosi i na kojoj će biti sva odgovornost za sve mjere, mora biti svjesna. Poslušala stručnjake, sindikate i poslodavce ili ne. 

VIDEO Premijer Andrej Plenković o gospodarskim mjerama

Komentara 8

MA
manipulacija
13:45 30.03.2020.

Nisu vremena za politiziranje ni skupljanje političkih poena, što nekima nikako ne ide u glavu. Sada je vrijeme da najjači gospodarski stručnjaci sjednu za stol, ma koje god boje bili i spase što se spasiti da!

DD
duda.dudica
13:47 30.03.2020.

Tko je stručan i kompetentan neka sjedi u tom kriznom savjetu! Treba nam ekonomskih Vili Beroša!

BO
bolonjez
13:48 30.03.2020.

neki ce ljudi, gledajuci njihova znanja i vjestine, uvijek ostati nezamjenjivi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije