102 16°C
 • Avatar AsItIs
  AsItIs:

  Bravo za novinara, odlican clanak. Hrvatski politicari nemaju dostojanstva ni samopostovanja, i zato nas Amerikanci i tretiraju k'o neku banana drzavu. Americki veto na nabavku izraelskih zrakoplova je za svakog sa IQ vecim od broja njihovih cipela bio vise nego ... prikaži još! jasna poruka... "nisu tako sofisticirane igracke za malu djecu"! Ameri su shvatili da su hrvatski politicari presretni kad im se pruzi prilika za fotografiranje sa americkim veleposlanikom, pa zasto bi se trudili oko takvih poslusnika? Da Hrvatska ima lidera sa mudima koji bi lupnuo sakom o stol, da ima nekoga tko bi Amerima rekao "ako ne mozemo dobiti zrakoplove od vas ili vasih saveznika, mi cemo ih dobiti od Rusa", kladim se da bi pokazali mnogo vise postovanja. Valjalo bi se prisjetiti i tko je Hrvatsku naoruzavao kad je bilo najpotrebnije, dok smo bili pod americkim sankcijama...

 • Avatar putnik83
  putnik83:

  SAD-e su "preporučile" Hrvatskoj da ukine lovačko zrakoplovstvo! Svi to znamo. Zrakoplove treba kupiti od Francuza ili Rusa. A "savezničke" odnose s SAD-om svesti na Quid pro quo. Nisu nam dozvolili kupnju izraelskih lovaca,nisu nam ukinuli vize - kakvi su ... prikaži još! to strateški "saveznici"?? Da se ovako ližemo s Rusima Putin bi nam dao i atomsku bombu. Amerikanci nisu naš saveznik,oni nas zajebavaju.

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  1.) Hrvatska je "strateški partner" SAD-a samo u glavama ulizica koje su vodile i vode ovu državu. Tuđmana (trčao Clintonu na Pleso) i KGK (selfie na plotu Bijele kuće s blagim smješkom na licu). Kako strateški partner SAD-a može biti ... prikaži još! zemlja s brojem ljudi kao četvrt u New Yorku i vojskom jačine jedne američke divizije? 2.) SAD je oduvijek protiv nadzvučnog RZ u sastavu OS RH. Smatraju (s pravom) da je Hrvatska premala i presiromašna za posjedovanje tako skupih igračaka. Eskadrila nadzvučnih zrakoplova u očima SAD predstavlja zanemarivu snagu - ništa! Mokre želje Krstičevića i Kokolinde druga su stvar. 3.) Amerikancima je bizarno što o nabavci nadzvučnog zrakoplovstva bunca zemlja koja nema vlastitu tvornicu streljiva za pješačko naoružanje (naš vojnik iz hrvatske jurišne puške puca mecima iz uvoza?), 4 raketne topovnjače u raspadnutom stanju i bez ikakvog sustava zemaljske PZO. Prioriteti??? 4.) Amerikanci doniraju samo ono što se uklapa u njihovo viđenje uloge OS RH (sudjelovanje u operacijama SAD i NATO-a - u manjem obimu, s malim pješačkim postrojbama). Pa doniraju otpisana MRAP vozila iz Iraka, Hummere i helikoptere Kiowa Nacionalne garde Minnesote. Da smo im uistinu strateški partner (kao Izrael, npr.), donirali bi nam Apache, Abramse, Bradleye, PZO sustave srednjeg i velikog dometa, haubice, protuoklopna sredstva...ali, NISMO! 5.) Strateško partnerstvo i prijateljstvo SAD-RH najbolje se vidi po produženju viznog režima prema Hrvatskoj! Toliko!

Još iz rubrike Premium

Ilustracija zastave
Goran Gerovac

Ideja svehrvatskoga groba je odlična! Služba državotvorne bezbednosti odredit će tko će sve unutra zaleći

Andrej Plenković
Branimir 
Pofuk

‘Pijetetlije’ su nepismeni ljudi, baš kao i Statut Grada Vukovara koji su promijenili zbog ćirilice

10
Ivan Penava i Andrej Plenković
DAVOR IVANKOVIĆ

Buna u HDZ-u. Stier, Kovač i Penava idu na Plenkovića. To nije I-RE-LE-VAN-TNO

83