Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.08.2021. u 21:50

Koji dan nakon upada Bugojanske skupine iz obavještajnih izvora stigla je vijest da su Talijani kod Udina zarobili helikopter koji je s Brijuna navodno trebao oteti Tita

Komentara 9

BU
burza
22:02 24.08.2021.

Vec sam se zabrinula vec dugo nista o njemu

SE
Serdar222
16:04 12.09.2021.

Da je autor išta znao o osiguranju Brijuna ne bi napisao to što piše.

NE
Neonacionalist
10:23 25.08.2021.

Jugoslaviji je uvijek najveca opasnost prijetila iznutra a ne izvana a bilo kakva vojna intervencija izvana lako bi dovela do njenog raspada kao sto je to bilo i 1941. a naposljetku se u unutarnjim sukobima raspala 1991. Rijec je bilo o umjetnoj tvorevini koja nikada nije imala demokratski legitimitet tj. o tvorevini koja se mogla nekako odrzavati samo cvrstom diktaturom i naravno pod pritiskom velikih sila koje su je podrzavale i odrzavale , Titov socijalisticki samoupravni sustav je ovisio o zapadnim kreditima i kada je toga ponestalo i to se pocelo urusavati , konstantna ekonomska kriza i dugogodisnja stagnacija su samo ubrzali raspad te nefunkcionalne drzave . Iako bi se ona ma koliko god nefunkcionalna bila i kolike god bile unutrasnje napetosti nakako odrzala da nije doslo do velikih geopolitickih promjena padom komunizma i raspadom SSSR-a kao sto bi se i ona prva vjerovatno odrzala da nije doslo do 2.svj.rata . I danas imamo dobar primjer svojevrsne Jugoslavije u malome u formi susjedne BiH pa vidimo na tom primjeru kako bi otprilike izgledala ona bivsa Jugoslavija da je nekako i opstala , i ta mini Juga tj.BiH se odrzava pod medjunarodnim pritiskom a tesko da ce prezivjeti neke nove velike geopoliticke promjene samo je pitanje kada ce se oni desiti a po mom misljenju tek za nekih 20 -30 godina dakle nedje do sredine stoljeca bi trebale a tada ce se i ona vjerovatno raspasti samo se nadam da se do tada nece previse smanjiti vec drasticno smanjeni broj Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije